Masajul terapeutic are o mulțime de beneficii. Numai cu condiția să  fie practicat într-un mediu profesional. Și, ce e cel mai important, să fie executat corect. Cel puțin așa ne spune Dr. Ana Maria Pavel, medic specialist în recuperare medicală, la Bio Ortoclinic.

Dacă ar fi să definim terapia prin masaj, am putea spune că reprezintă mobilizarea țesuturilor moi, pentru restabilirea funcționării normale a organismului și tratarea majorității problemelor musculo-scheletale și asociate, în scopul îmbunătățirii funcționării sistemului circulator, limfatic și neurologic.

Dr. Ana Maria Pavel, specialist recuperare medicală: ”Masajul terapeutic este cel mai bun analgezic

Trăiești mai bine

”În prezent, având în vedere nivelurile ridicate de stres în care trăim, terapia prin masaj nu este doar o metodă antistres benefică, ci și una din cele mai sănătoase opțiuni de îmbunătățire a calității vieții și de ameliorare a durerilor de spate asociate oboselii, pozițiilor vicioase și ortostatismului.

Beneficiile acestei terapii sunt profunde și devin din ce în ce mai atractive, deoarece lumea din jurul nostru devine mai stresată, mai agresivă și mai anxioasă. Spre exemplu, masajul terapeutic, sau de relaxare ajută la ameliorarea tensiunii musculare și favorizează relaxarea generală.

Mai mult decât atât, recomandată postoperatoriu, această procedură ajută la reducerea perioadei de recuperare și poate accelera eliminarea anestezicului, reducând durerea și rigiditatea asociate cu timpul îndelungat petrecut în pat.

În cazurile de durere cronică, masajul favorizează oprirea senzației de spasm dureros, iar în cazul sportivilor poate contribui la îmbunătățirea performanței”, a explicat specialistul în recuperare medicală al Bio Ortoclinic, Dr. Ana Maria Pavel.

Care este masajul terapeutic potrivit?

Cu toate că de cele mai multe ori întâlnim tot felul de descrieri pentru acest tip de terapie – masaj de relaxare, masaj de reabilitare, masaj de țesut profund, masaj antistres, masaj sportiv -, toate reprezintă subdiviziuni ale masajului terapeutic și trebuie realizate de terapeuți specializați, care au studiat anatomie, fiziologie, patologie, fiziopatologie și tehnici de specialitate.

”Realizat de personal specializat, masajul terapeutic și-a dovedit eficiența pe parcursul studiilor realizate de-a lungul anilor, în toate colțurile lumii. Printre patologiile în care a dat rezultate remarcabile se numără și durerile de spate, durerile cronice și chiar deficitul de atenție”, a mai spus Dr. Ana Maria Pavel.

Sursa foto: Bio Ortoclinic