CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Natura ne vine în ajutor cu leacuri de ajutor pentru probleme feminine. Există plante medicinale care să ne ajută să uităm de probleme. Totuși, nu ar trebui să ocolim nici cabinetul medicului ginecolog și să-i urmăm sfaturile.

Leacuri de ajutor pentru probleme feminine. Coada-șoricelului

Ceaiul de coada-șoricelului ar trebui să fie preferatul tuturor femeilor. Are un efect bun în tratarea chisturilor ovariene, fibromului uterin, rănilor și infecțiilor uterine. Poate fi folosit și ca adjuvant în cancer ovarian. În plus, crește eficiența sistemului imunitar. Nu trebuie decât să faci o infuzie dintr-o linguriță de plantă uscată la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Atunci când suferi de hemoragii puternice, poți bea până la cinci căni pe zi.

Extractul din mlădițe de zmeur

Chisturile ovariene de dimensiuni mici pot fi tratate cu succes prin remedii naturale. Aplicate corect, sub îndrumarea medicului fitoterapeut, acestea reduc atât simptomele de ordin fizic, cât și pe cele de ordin neuro-psihic.

Zmeurul este unul din cele mai folosite leacuri de ajutor pentru probleme feminine. Extracte gemoterapeutice din zmeur sunt foarte eficiente pentru că au proprietăţi antiinflamatoare, astringente, decongestionante, tonice uterine. Sunt eficace în ameliorarea durerilor menstruale, a hemoragiilor uterine disfuncţionale, a menoragiilor (sângerări din ce în ce mai abundente) şi metroragiilor (sângerări între fluxurile menstruale).

Extractul din muguri de zmeur se poate asocia cu cel din muguri de coacăz negru pentru tratamentul chisturilor genitale și al nodulilor la sâni. Se iau 50-70 de picături amestecate cu puțină apă de extract de zmeur dimineața și 50-70 de picături de extract de coacăz negru seara cu o jumătate de oră înainte de masă.

Împotriva tulburărilor menstruale

Cerențelul (Geum urbanum) este mai puțin cunoscut, dar din el se prepară leacuri de ajutor pentru probleme feminine. Este recomandat în dureri menstruale şi ca antiseptic. Se prepară un decoct din două 2 linguriţe de rizomi şi rădacini uscate bine mărunţite la o cană cu apă. Se beau două căni neîndulcite pe zi. Se poate utiliza şi pulberea de rizomi uscaţi, mărunţiţi fin, din care se ia câte o jumătate de linguriţă de două-trei ori pe zi.

Respectând dozele menţionate, nu se produc efecte secundare sau reacţii adverse. Supradoza poate provoca greață și vărsături. Nu se recomandă administrarea în sarcină. Traista-ciobanului este indicată în hipermenoree (menstruație abundentă). Se prepară sub formă de infuzie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi.

Leacuri de ajutor pentru probleme feminine. Tinctură antiinflamatoare

Creţişoara este renumită pentru tratarea afecţiunilor genitale feminine. Are acţiune antiinflamatoare și efect hemostatic şi cicatrizant. Tonifică pereții uterului, ameliorează ciclurile menstruale prea dese și abundente. Scoarţa de salcie conţine din abundenţă salicin, constituent care se transformă în organism în acid salicilic.

Este cunoscută ca un puternic antinevralgic, antiinflamator, sedativ şi usor hemostatic, fiind utilă pentru ameliorarea inflamaţiilor cronice şi a durerilor menstruale. Din fiecare tinctură se ia câte o linguriță amestecată în 100 ml de apă o dată pe zi.

Citește și: Leacuri din plante pentru atacurile de panică

Leacuri de ajutor pentru probleme feminine. Vitex Agnus Castus

Vitex Agnus Castus (fructul castității) este un bun remediu împotriva problemelor genitale, mai ales în cazul celor provocate de probleme hormonale. Reduce simptomele neplăcute ale sindromului premenstrual. Restabilește echilibrul endocrin și reglează secrețiile ovariene. Astfel, ciclul devine regulat.

În plus, este de ajutor în cazul mastozei fibrochistice. Se consumă sub formă de infuzie (o linguriță de plantă la o cană cu apă). Se lasă să stea acoperită timp de un sfert de oră. Se beau trei căni pe zi. În comerț, Vitex Agnus Castus se mai găsește sub formă de preparate: ulei, capsule sau tinctură.

Citește și: Tratamente naturale pentru infertilitate

Sânzienele iau durerea

Și în cazul nodulilor la sân, fie ei benigni sau maligni şi a altor afecţiuni ale sânului există leacuri de ajutor pentru probleme feminine. Tinctura şi crema de sânziene sunt de un mare ajutor. Această plantă este un excelent antiinflamator, analgezic, sedativ, diuretic şi cicatrizant și poate duce chiar la dispariția nodulilor. Bineînțeles, dacă ai o astfel de problemă, trebuie să fii și sub strictă supraveghere medicală. Capsulele cu luminiță de seară (Evening Primrose Oil) conțin acid gama linoleic care are un efect pozitiv în ceea ce privește disconfortul din zona sânilor. Ajută și la reglarea menstruației.

Citește și: Dezechilibrul hormonal – cele mai frecvente simptome ale perimenopauzei și menopauzei

Plante pentru echilibru hormonal

Acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor mai menționează următoarele leacuri de ajutor pentru probleme feminine: ”Semințele de mărar ajută la reglarea ciclului menstrual și redau echilibrul hormonal. În plus, mărarul stimulează diureza și eliminarea toxinelor. Frunzele se folosesc ca atare în preparate culinare. Din semințe se face o infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi.

Dr. farmacist Ovidiu BojorCătina este un bun adjuvant în tulburările hormonale. Are un conținut bogat în vitamina C, A, B, E, F și P. Se consumă sub formă de sucuri sau siropuri. Peste iarnă se poate prepara un amestec dintr-o parte de cătină și două de miere naturală. Se ține la frigider și se iau două linguri pe zi. Nu se cunosc contraindicații,” scrie specialistul.

Citește și: Pătrunjelul și mărarul, cele mai accesibile leacuri

Sursa foto: 123rf.com