Obișnuiești să folosești buretele de bucătărie luni de-a rândul? Ar fi cazul să îl înlocuiești mai des, pentru că e plin de microbi care îți pot pune în pericol sănătatea.

Un studiu publicat recent în Scientific Reports arată că buretele de bucătărie trebuie înlocuit o dată pe săptămână. O echipă de savanți a analizat 14 bureți de bucătărie uzați, colectați din gospodăriile unor familii din Germania.

Observând la microscop compoziția bureților, experții au descoperit că aceste obiecte  sunt sălașul multor bacterii coliforme, microbi care se găsesc de regulă în materiile fecale umane sau animale.

Aceste bacterii ar putea proveni de pe țevile de scurgere, iar bureții le absorb fără mari dificultăți. Astfel, riscul de infecție cu E.coli sau salmonella crește semnificativ, sunt de părere savanții.

Cea mai bună metodă de a evita asemenea probleme este să schimbați săptămânal buretele. Chiar dacă îl igienizați, acesta nu elimină de tot bacteriile, așa că e mai bine să îl înlocuiți cu unul nou, care să nu vă pună în pericol sănătatea.