Gândește-te la ce anume ar putea provoca înțepenirea gâtului. Pe lângă poziția defectuoasă la computer, ar trebui să eviți și ținerea telefonului între cap și umăr cu gâtul înclinat într-o parte. Utilizarea căștilor sau Bluetooth poate elimina acest lucru și poate ajuta la o postură verticală. De asemenea, evită să te apleci atunci când verifici internetul pe telefon sau trimiți mesaje text. Adu telefonul la nivelul ochilor.

Citește și: Bolile coloanei la copii se pot corecta

Cum previi înțepenirea gâtului: Alege o geantă mai mică

Femeile care poartă poșete grele pot provoca înțepenirea gâtului. Chiar și elevii și studenții care duc rucsaci grei sunt supuși durerilor de ceafă. Ar fi bine să aleagă să care mai puține lucruri cu ei. Dacă nu este posibil, ar fi bine să aleagă un troller.

Dacă serviciul tău implică multă muncă fizică, învață tehnici adecvate de ridicare, transportare și transfer de sarcină.  

Citește și: Cum previi sau tratezi durerea de spate cauzată de statul prea mult la birou

Cum previi înțepenirea gâtului: Dormi pe o pernă mai bună

Mulți dintre noi ne trezim din când în când cu gâtul strâmb. Când dormi, ajută să ai o pernă mică sau un prosop rulat sub gât. Astfel, capul se sprijină pe o pernă tare și umerii pe saltea. Așadar, punerea unei perne mici și moi sub gât poate oferi mușchilor mai mult sprijin și te poate ajuta să dormiți mai bine. De asemenea, poți achiziționa o pernă specială pentru gât dacă înțepenirea gâtului pe timp de noapte este frecventă.

Citește și: Tipuri de perne și cum să alegi perna potrivită pentru tine

Sursa foto: 123rf.com