Ridurile din jurul ochilor ne trădează vârsta, dar și multe alte mici detalii despre caracterul tău, despre riscurile de sănătate sau despre modul în care te îngrijești zilnic.

Ridurile sunt o componentă foarte importantă când vorbim despre trăsăturile feței.

Există așa numitele riduri de expresie și mai există și riduri care apar în urma folosirii intense a anumitor mușchi ai feței, când râdem, când plângem, când ne mirăm, când ne întristăm.

Ridurile, emoțiile și personalitatea ta

Diversele emoții pe care le trăim frecvent vor favoriza anumite tipuri de riduri. Ridurile care se accentuează pe frunte trădează faptul că ești o persoană serioasă, chiar severă, care își face mereu griji, se încruntă adesea și nu are un caracter prea deschis.

Ridurile de la colțul ochilor și de la colțul buzelor arată, din contră, că ești o persoană optimistă, care râde mult, se amuză și se bucură de fiecare clipă frumoasă a vieții.

Ridurile din jurul ochilor. 7 curiozități pe care le ascund

Privește cu atenție pielea din jurul ochilor, zona dintre sprâncene, cutele care apar la baza ochilor sau la extremități. Observă unde sunt cutele sau ridurile cele mai adânci și citește mai jos ce pot ele dezvălui despre sănătatea și personalitatea ta.

1. Cute adânci în partea stângă între sprâncene

Dacă observi aici una sau două cute mai adânci decât în altă zonă din jurul ochilor, s-ar putea ca acestea să aibă legătură cu splina. Medicina tradițională chineză susține că aici se observă probleme de sănătate legate de splină.

2. Cute adânci în partea dreaptă între sprâncene

Dacă zona din stânga, dintre sprâncene, este legată de splină, zona din dreapta pare să fie legată de ficat. Iar dacă aici observi cute mai profunde, acestea semnalează probleme cu ficatul, adică un dezechilibru hepatic care influențează un nivel mai ridicat de toxine.

Ar trebui să ții diete vegetariene mai mult timp, să renunți la alimentele foarte grase și picante, la alcool sau la dulciurile concentrate.

3. Cute adânci între sprâncene sub formă de unghi

Mulți dintre noi facem riduri sau cute mai adânci între sprâncene, exact deasupra nasului. Dar ele reprezintă un semnal de alarmă când au o formă de unghi. În acest caz, în medicina chineză, se spune că aceste riduri sunt cauzate de griji și necazuri foarte mari în viață, de perioade lungi de sărăcie sau de boli grave.

Tot aceste linii sunt conectate cu viața intimă cu viața sexuală. Persoanele care prezintă astfel de linii adânci sub formă de unghi au un libidou scăzut și au probleme vechi în viața de cuplu, greu de rezolvat.

4. Ridurile laba gâștii de la coada ochiului

Chinezii spun că aceste riduri se accentuează dacă ești o persoană veselă, care zâmbește și râde mult. Dar ele mai au un mesaj ascuns.

Aceste riduri sunt conectate cu problemele de vedere. Pe măsură ce trec anii și se adâncesc ridurile din jurul ochilor numite laba gâștii, înseamnă că se adâncesc și problemele tale de vedere. Încearcă să ajungi cât mai repede la un consult oftalmologic, dacă ți se pare că sunt profunde aceste riduri.

5. Ridurile de sub ochi

Multe femei observă apariția unor riduri chiar sub pleoapele inferioare începând cu vârsta de 35 sau 40 de ani. Când aceste riduri ajung să fie profunde într-o perioadă scurtă de timp, este posibil să trădeze probleme cu rinichii, cu aparatul excretor și cu circulația periferică.

6. Ridurile fine de la colțul ochilor

Aceste riduri fine aflate sub colțul ochilor încep să apară în a doua parte a vieții. Când se înmulțesc rapid, ele trădează faptul că nu îți îngrijești prea bine tenul și nu prea folosești creme hidratante și nutritive pentru ochi.

Totodată, aceste riduri trădează și faptul că ai traversat perioade lungi stresante și obositoare, probleme conjugale sau probleme de familie de lungă durată.

7. Ridurile lungi care coboară pe obraji

Bineînțeles, aceste riduri apar la vârsta a doua, după 45 sau 50 de ani. Dar, dacă apar tot mai accentuate într-o perioadă scurtă de timp, ar trebui să fii mai atentă cu stilul tău de viață. Ele trădează faptul că nu te hidratezi suficient și că este posibil să ai probleme cu rinichii în timp.

Din punct de vedere spiritual, aceste riduri lungi, care coboară de sub ochi spre obraji, arată nemulțumire și lipsa de încredere în sine. Ele trădează un caracter slab sau o persoană care se decide greu în viață și care regretă multe dintre deciziile luate.