Motivul pentru care nu trebuie să butonezi telefonul pe WC

Mediul umed din baie este ideal pentru dezvoltarea germenilor și pentru răspândirea acestora, odată ce tragi apa la WC. Chiar dacă vasul de toaletă pare curat, bacterii microscopice și particule de fecale sunt împrăștiate în jur. Astfel, chiar dacă te speli pe mâini după ce folosești toaleta, poți lua foarte ușor un microb care și-a găsit culcuș pe mânerul ușii sau pe prosop.

Află cum să-ți îngrijești corect zona intimă!

Astfel de microbi pot transmite Salmonella, E. coli sau alte bacterii periculoase. Potrivit unui studiu realizat de oameni de știință americani, 9 din 10 telefoane sunt purtătoare de bacterii patogene și 16% din telefoane prezintă pe suprafața acestora urme de excremente.

Atunci când butonăm telefonul pe WC, acesta devine o prelungire a mâinilor noastre, cu diferența că pe mâini ne spălăm temeinic după folosirea toaletei, dar telefoanele nu beneficiază de același „tratament”.

Ai grijă! Mâinile murdare te pot îmbolnăvi grav!

Așadar, data viitoare când simți chemarea naturii, lasă telefonul în buzunar și nu uita să te speli foarte bine pe mâini cu apă și săpun dezinfectant după ce-ți termini treaba la toaletă.