Studiul a evidențiat că polifenolii care se regăsesc în mod natural în berea fără alcool pot avea proprietăți anti-oxidante, anti-patologice și anti-inflamatorii, ceea ce poate reduce incidența bolilor tractului respirator superior. Cercetarea germană a mai relevat faptul că polifenolii din berea fără alcool pot îmbunătăți recuperarea celulelor musculare cardiace după un efort intensiv și prelungit.

Berea fără alcool e bună pentru performeri

Aceste descoperiri sunt valoroase pentru sportivi si persoane care depun un efort fizic sustinut, deoarece in urma unei activitati intense si prelungite pot rezulta cresteri ale biomarker-ilor care semnaleaza o activitate inflamatorie, disfunctii ale sistemului imunitar, cat si un nivel ridicat de risc in ceea ce priveste infectiile, in special cele ale tractului respirator superior. „Studiul de fata demonstreaza posibilele efecte benefice ale consumului de bere fara alcool, pentru inima si tractul respirator. Polifenolii care se regasesc in mod natural in alimente precum fructele si legumele sau in bauturi precum berea fara alcool au intr-adevar o influență pozitivă asupra organismului uman. Astfel, berea fara alcool este o bautura-aliment bine venita pentru cei care depun mult efort fizic, nu doar prin efectul de hidratare a organismului, dar și prin aportul de polifenoli.”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.  In cadrul studiului, pentru testarea infectiilor tractului respirator superior au fost inclusi 277 de alergatori la maraton, avand o stare buna de sanatate, cu varsta medie de 42 de ani, iar pentru analiza cresterii biomarkerilor reprezentand activitatea imflamatorie au fost analizati 102 alergatori barbati participanti la maratoane, cu aceeasi varsta medie.

http://www.beerandhealth.eu/site/page.php?doc_id=35