CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Afecțiunile cardio-vasculare, hipertensiunea sau diabetul sunt agravate de temperaturile crescute. Acestea sunt afecțiuni care se agravează pe caniculă. Persoanele care știu că suferă de aceste boli ar trebui, în primul rând, să evite să iasă între orele 10 și 16 din casă. Este bine să stea în locuri mai răcoroase și să se ferească de expunerea directă la soare în miezul zilei. Hidratarea este și ea importantă.

Fie că ai probleme de sănătate, fie că nu, în zilele foarte călduroase bea mai mult de doi litri de apă plată și ceai din plante pe zi. În plus, atunci când ieși, poartă haine deschise la culoare din materiale naturale. Acoperă-ți capul cu o pălărie. Pentru a preveni crizele în anumite boli cronice este bine să folosești, cu aprobarea medicului curant, remedii din natură.

Citește și: Alimente de vară cu care poți să înlocuiești carnea

Afecțiuni care se agravează pe caniculă: Hipercolesterolemia

Hipercolesterolemia se agravează pe caniculă. Anghinarea scade valorile colesterolului și previne complicațiile cardiace pe care acesta le-ar putea provoca. Le poți consuma ca atare sau sub formă de ceai. Prepară o infuzie dintr-o linguriță de plantă la 500 ml apă clocotită. Bea o cană dimineața înainte de masă, după care ar trebui să stai culcată 20-30 minute pe partea dreaptă. Restul de ceai îl bei în reprize, cu 20-30 minute înaintea meselor principale. Cura durează 20-30 zile, cu o lună pauză. Mai poți lua capsule cu extras din această plantă, care se folosesc conform indicațiilor din prospect. Afecțiuni care se agravează pe caniculă

Bolile cardiace

Bolile cardiace sunt printre acele afecțiuni care se agravează pe caniculă. Preparatele standardizate din flori şi frunze de păducel îmbunătățesc circulația sanguină și ajută inima să funcționeze mai bine. S-a mai demonstrat că au efecte sedative și diuretice. Este indicat în caz de insuficiență cardiacă, tahicardie, hipertensiune, arterioscleroză şi ca antispastic. În cazul cardiacilor, acestea se vor administra numai cu aprobarea medicului curant. Ceilalți pot lua preventiv.

Se face o infuzie dintr-o linguriţă rasă de flori şi frunze la o cană cu apă. Se bea treptat seara, înainte de culcare, îndulcită cu miere. Este de preferat, însă, să folosești produsele standardizate pe bază de păducel. De exemplu, tinctura își face efectul mai rapid, iar produsele fitoterapeutice sunt atent dozate. Folosite conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau la sfatul medicului, nu există risc de supradoză. Se pot asocia cu tictură de talpa-gâștii.

Afecțiuni care se agravează pe caniculă: Diabetul

Dr. farmacist Ovidiu BojorPentru diabetici, se recomandă câte 10 g pe zi de făină proaspăt măcinată de semințe de schinduf. Se poate face și un ceai din două linguri de semințe măcinate la o cană cu apă fiartă. Se lasă să stea acoperit trei ore, după care se dă în clocot și se strecoară. Se bea călduț, o dată pe zi. Nu se cunosc contraindicații, dar nu se recomandă în timpul sarcinii. Se mai pot folosi frunze de dud, cunoscute pentru acțiunea lor hipoglicemiantă. Au rezultate pozitive și în distrofii ale miocardului. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Nu prezintă contraindicații. În diabetul non-iusulinodependent, Aloe Vera reglează metabolismul glandei pancreatice sau chiar vindecă această boală după un tratament de cel puţin şase luni. În diabetul insulinodependent poate avea efect de scăderea glicemiei, astfel încât doza zilnică să fie mai mică cu până la 50 %. Se folosesc doar produse standardizate cu extracte din Aloe Vera,” spune dr. Farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi ce să mănânci pe caniculă și ce alimente și băuturi să eviți!