Femeile cu vârste cuprinse între 35 și 54 de ani au, de cele mai multe ori, mai multe roluri simultan. Ca mamă, parteneră de cuplu, ajutor pentru părinții săi și femeie de carieră, aceasta nu are timp să simtă oboseala fizică și psihică. Acesta este principalul motiv pentru care, conform studiilor, femeile sunt mai stresate decât bărbații. 

Dacă și tu simți că nivelul de stres a atins cote ridicate, cel mai important este să nu te panichezi. Este normal să te simţi uneori copleşită, dar asta nu înseamnă că trebuie să rămâi în această stare. Uite câteva lucruri care te vor ajuta să înţelegi ce se întâmplă şi, mai ales, cum să faci faţă mai uşor acestor situaţii:

Stresul accentuat din motive medicale

Chiar dacă în viaţa ta nu sunt evenimente majore care să creeze un dezechilibru, este posibil să resimţi o stare de stres şi oboseală accentuată. Acestea pot apărea din cauza unor deficienţe de vitamine şi minerale pe care le poți depista în urma efectuării unor analize medicale. Cu siguranţă, ai tot auzit despre magneziu şi beneficiile sale, dar nu ai simţit că ai avea nevoie de el. Complexul de vitamine B, zincul, calciul, vitamina D şi magneziul au un rol major în organismul nostru şi, cel mai probabil, lipsa lor îţi oferă o stare de oboseală şi stres. O discuţie cu medicul tău va fi primul pas către regăsirea echilibrului necesar pentru a funcţiona optim. 

Multitaskingul

Chiar dacă acum ne putem ajuta de evoluţia tehnologiei, femeile au, în continuare, tot 2 joburi. Pe lângă cariera profesională, o femeie trebuie să aibă grijă de întreaga sa familie. Da, ai un aspirator robot care face singur toată treaba, ai o maşină de spălat vase care te scuteşte de acest task, iar rufele sunt spălate de către maşina automată şi chiar uscate, însă faci toate aceste lucruri, cel mai probabil, cu telefonul la ureche. Fie că mai ai de rezolvat câte ceva de la job, fie că o persoană apropiată are nevoie de ajutor, mai mereu te trezeşti gătind în timp ce porţi o discuţie telefonică. Te ajuţi de calendarul digital pentru a ţine evidenţa tuturor evenimentelor, dar tot tu ești şi cea care trebuie să participe la fiecare dintre acestea şi să fie în formă optimă. Multitaskingul este o normalitate pentru tine, dar, totodată, acesta poate fi motivul pentru care te simţi epuizată chiar şi într-o zi aparent liniştită. 

Locul de muncă într-un mediu nefavorabil

Te poţi simţi mult prea obosită, chiar dacă jobul tău nu implică un stres major. Motivul poate fi mediul în care lucrezi, mai exact persoanele din jurul tău. Fiecare persoană are propriile probleme şi chiar traume şi, din păcate, nu toată lumea ştie să şi le gestioneze corect. Acest lucru poate crea un mediu de lucru neplăcut sau chiar toxic. Pe lângă stresul cauzat de dorinţa de a avea cele mai bune rezultate, cel proiectat de superiori şi cel intercolegial, se adaugă, de multe ori, şi problemele personale ale fiecăruia. Astfel, indiferent de domeniul tău de activitate, poţi simţi un nivel mult mai ridicat de stres decât ar trebui din cauza mediului creat de către persoanele din jurul tău. 

Indiferent de sursa cauzatoare, bărbaţii şi femeile gestionează stresul în moduri foarte diferite. Însă activităţile sedentare precum cititul, meditaţia, ascultarea muzicii preferate şi chiar consultarea unui profesionist în domeniul sănătății mintale sunt moduri generale de a reveni la echilibrul interior. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Magnerot