Ingrediente

  • 100 g ciocolată
  • 400 g cireșe
  • 200 g unt moale
  • 175 g zahăr pudră
  • 125 g făină
  • 100 g făină de migdale
  • 2 ouă
  • un plic zahăr vanilat
  • o lingură rom
  • 1/4 plic raf de copt
  • un praf sare

Pentru glazură

  • 100 g cireșe
  • 2-3 linguri zahăr pudră

1. Untul se amestecă întâi cu lingura de lemn, apoi se adaugă zahărul pudră, cel vanilat se mixează.
2. Se topește ciocolata la bain-marie cu o lingură de apă. Peste crema de unt se adaugă ouăle, făina, praful de copt, făina de migdale, romul și, la final, ciocolata topită și răcită. Se omogenizează.
3. Se toarnă amestecul într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină, se așază cireșele curățate de sâmburi și se ține la cuptor 40 de minute. Apoi se lasă să se răcorească.
4. Pentru servire, se pudrează cu zahăr și se garnisește cu cireșe proaspete. Mai multe retete cu desert cu cireșe găsiți aici:aici

Sursa foto:Shutterstock

Mai multe rețete găsești pe site-ul www.retetepractice.ro