Ingrediente/h2>

  • 460 ml frișcă lichidă
  • 3 foi gelatină
  • 150 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată albă
  • ciocolată pentru ornat
  • 1. Se bat bine 400 ml frișcă lichidă și odată ce se obține spuma se pune la rece.
    2. Ciocolata neagră se pune la topit la bain marie. Se înmoaie o foaie de gelatină în apă rece, apoi se amestecă bine cu 20 ml frișcă încălzită. Se omogenizează bine și se adaugă la ciocolata topită. Se amestecă apoi cu o treime din cantitatea de frișcă de la rece.
    3. Se repartizează amestecul într-o formă și se dă la rece până se prepară celelalte două straturi de ciocolată după aceași rețetă, gelatina hidratată și încorporată în puțină frișcă lichidă și amestecată apoi cu ciocolata și frișca din frigider.
    4. Când și ultimul strat de ciocolată albă a fost turnat, se lasă formele la rece pentru 6 ore. Se servesc cu ciocolată răzuită.

    Sursa foto:Shutterstock