Citește și: Beneficiile vinului roșu pentru sănătate

Știi că băuturile cu cola nu sunt bune pentru tine dar, în același timp,e greu să reziști tentației. Cel mai mare pericol este cel al numărului prea mare de calorii consumate iar sucurile de acest tip nu conțin vitamine și minerale. Cele cu ”O calorii” sunt un prim pas în ceea ce privește renunțarea definitivă.

Renunță gradual, nu dintr-odată– Efectele negative ale sucurilor acidulate sunt binecunoscute. Dar oamenii dependenți de acestea nu trebuie să spună stop consumului, dintr-odată.  Spre exemplu, dacă bei mai multe doze de cola pe zi, începe să consumi doar una. După două săptămâni, ar trebui să bei trei pe săptămână și după alte două, doar una pe săptămână, până când simți că poți renunța definitiv.

Amestecă sucurile cu apă!- Oricât de ciudat ar suna acest sfat, este foarte bun. Apa diluează sucurile și astfel ajungi să înghiți mai puțin zahăr. Cu timpul, această metodă duce la revigorarea papilelor gustative care nu vor mai simți nevoie de ”dulce”.

Ceaiurile neîndulcite te scapă de sucurile carbogazoase

Ține evidența caloriilor-  Fiecare doză de cola conține minimum 140 de calorii, în vreme ce o sticlă de suc acidulat de un litru are minim 250 de calorii. De aceea, nutriționiștii recomandă descărcarea unor aplicații pe telefon în care să bifezi cât suc carbogazos bei zilnic. Rezultatul ar putea să te șocheze dar să te motiveze.

Calculează cât sport trebuie să faci pentru o doză de suc– Un alt demotivant pentru consumul de cola sau orice alt suc  este  sportul. Adică, penru fiecare doză de suc băută, sunt necesare 50 de minute de jogging sau 8 kilometri de mers pe jos.

Treci pe ceaiuri neîndulcite- Ai nevoie de o doză de cofeină dimineața? Dacă nu ești băutoare de cafea, cea mai bună băutură recomandat pentru a înlocui-o pe cea pe bază de cola este ceaiul de plante cu gheață, neîndulcit. Dcaă nu-ți place aroma plantelor simple, adaugă felii de lămâie.

Stai fără sucuri două săptămâni pe lună

Bea  un pahar de apă înainte de a bea sucul acidulat–  Indiferent când ”te lovește” pofta de băuturi carbogazoase, bea întâi un pahar cu apă. Potrivit nutriționiștilor, paharul cu apă taie semnificativ din dorința de a bea sucul nesănătos.

Cumpără sucurile fără cofeină- Dacă ești o mare băutoare de cola și nu ești pregătită să renunți, medicii recomandă achiziționarea variantelor fără cofeină. Conform unui studiu publicat în British Journal of Nutrition, băutorii de sucuri acidulate care aleg variantele fără cofeină beau cu 53% mai puțin decât restul.

Renunță la sucuri două săpătmâni pe lună- Schimbările mari se fac cu pași mici. Dacă nu poți nici măcar să te gândești cum e să renunți definitiv la sucuri, încearcă să stai fără timp de două săptămâni pe lună. Vei vedea viața cu alți ochi, garantează medicii.

Citește și: