Pentru toți cei dragi și pentru cunoscuții care se sărbătoresc mâine, am ales câteva dintre cele mai frumoase urări de Sfântul Nicolae.

Un trandafir și o rază de soare să-ți lumineze ziua în prag de Sărbătoare! La mulți ani!

Cu ocazia sărbătorii numelui, îți dorim cu toții multă sănătate, belșug și spor în toate! La mulți ani, Nicolae/ Nicoleta!

Ne gândim cu toți la tine, să fii sănătos și să fii bine! La mulți ani cu sănătate și cu dragoste de frate!

La mulți ani și spor în toate, cu belșug și sănătate! Să trăiești, Nicolae/ Nicoleta!

Să vină Moș Nicolae cu daruri dulci de ziua ta, cu dragoste și bucurie! La mulți ani!

Bucuria lumii toată zi de zi în ușă să-ți bată, iar bunul Moș Nicolae să-ți dea tot ce meriți și ai vrea! La mulți ani!

Iți doresc ca Sfântul Nicolae de azi să îți împlinească o parte din vise, iar pe celelalte să ți le împlinească Moș Crăciun!

Înnoiește-ți sufletul tău bun, așa cum îl știu eu și trăiește câteva momente de fericire și mulțumire, și uită-te în ghetuțe! Ai să găsești un gând bun de la mine. Te sărut!

În această sfântă zi îți doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor și fie ca Sfântul Nicolae să te călăuzească mereu în viață. La mulți ani!

La mulți ani si voioșie, Domnul alături de tine să fie, bucurii să-ți dăruiască și nimic să nu-ți lipsească!

De ziua numelui tău, cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani Nicolae/Nicoleta!

Să ai o zi frumoasă, Nicoleta. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulți ani!

De Sfântul Nicolae, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta bunătatea și dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare și iubitoare.

Să trăiți, să înfloriți,
Și mereu să fiți cuminți,
Daruri multe să primiți,
În pantofii lustruiți!

La mulți ani de Moș Nicolae!

Ce semnificație are numele Nicolae

Acest nume este foarte îndrăgit la români, nu doar prin semnificația lui religioasă, fiind purtat de unul dintre cei mai mari sfinți creștini, ci și prin semnificația lui lingvistică.

Nicolae provine de la grecescul ”Nikolaos” care este format din cuvintele ”niko”, o particulă care vine de la nike = victorie, și laos care înseamnă popor. Ca atare, el poate fi tradus prin victoria sau biruința poporului și aduce aminte de toate faptele bune pe care episcopul Nicolae le-a făcut în timpul vieții sale pentru oamenii de rând, pentru cei săraci și pentru bolnavi.

foto: 123rf.com