Renunţă la ”cronţănele”

Înlocuieşte sticsurile, covrigeii, biscuiţii, floricelele sau chipsurile cu 50 de grame de nuci, migdale sau cu seminţe de floarea soarelui neprăjite. Dau senzaţia de saţietate şi sunt sănătoase.

Înlocuieşte zahărul cu scorţisoară
Când bei cafea, poţi înlocui zahărul cu scorţişoară. Vei avea parte de o aromă deosebită şi mai puţine calorii. De asemenea, inima ta va avea de câştigat, pentru că scorţişoara are în timp efect benefic asupra nivelul de colesterol.

Bea apă cu lămâie

Oricât de clasic ar suna, un rezultat confirmat de mulţi medici nutriţionişti este că persoanele care renunţă la băuturile dulci şi le înlocuiesc cu apă cu lămâie au slăbit. Mai precis, au dat jos cu până la două kilograme mai mult, într-un an, faţă de cei care nu au schimbat nimic în acest sens.

Consumă somon

Încearcă să mănânci din când în când somon. Îţi va aduce un aport însemnat de vitamina D şi de calciu. În urma unui studiu realizat pe circa 30.000 de femei, cu vârste curpinse între 50 şi 79 de ani, s-a descoperit că femeile care au asimilat calciu şi vitamina D s-au menţinut mult mai bine din punct de vedere al greutăţii, faţă de cele care nu au beneficiat de aceeaşi alimentaţie.

Credit foto: Flickr.com