În această perioadă consumă cât mai multe legume proaspete și verdețuri, dar și fructe pentru că acestea îți vor satisface pofta de dulce. Consumând astfel de alimente vei avea multe vitamine și minerale în meniu, iar proteinele animale din carnea de pește, de vită etc. îți vor da energie. Toate te vor ajuta să fii într-o formă mai bună, scăpând în același timp de câteva kilograme în plus. Îți prezentăm o variantă de dietă de primăvară, cu opțiuni în unele zile. Totuși, ia în calcul o vizită la medicul specialist înainte, pentru a avea certitudinea că starea ta generală îți permite să urmezi o cură de slăbire.

Ziua 1

Mic dejun: 50g cereale integrale (ovăz/secară), lapte degresat/de migdale, două nuci și un pumn de fructe deshidratate (pot fi goji, coacăze, afine etc.).

Prânz: o supă de legume, 100g friptură de vită cu salată de verdețuri sau 50g paste integrale cu legume (pot fi ciuperci, ardei gras, morcovi, roșii).

Cină: 200g pește la grătar sau la abur cu legume și lămâie.

Ziua 2

Mic dejun: fructe proaspete sau 3 linguri de cereale integrale (ovăz/secară) cu 200 ml iaurt degresat.

Prânz: o supă de legume, 100g pește cu salată verde și lămâie.

Cină: mâncare de spanac cu 100g carne slabă sau cu 50g de orez.

Ziua 3

Mic dejun: o omletă din două albușuri, 50g de brânză și o legumă la alegere/2-3 fire de ceapă verde.

Prânz: 150g pește la grătar sau la abur cu legume și lămâie.

Cină: salată de spanac proaspăt, 100g carne slabă, o ceșcuță de iaurt, un praf de sare, zeamă de lămâie, mirodenii după gust.

Ziua 4

Mic dejun: 50g cereale integrale (ovăz/secară), lapte degresat sau de migdale, două nuci și un pumn de fructe deshidratate (pot fi goji, coacăze, afine etc.)

Prânz: o supă de legume, 100g friptură de vită cu salată de verdețuri sau 50 g paste integrale cu legume (pot fi ciuperci, ardei gras, morcovi, roșii).

Cină: salată de spanac proaspăt, 100g carne slabă, o ceșcuță de iaurt, un praf de sare, zeamă de lămâie, mirodenii după gust.

Ziua 5

Mic dejun: fructe proaspete sau 3 linguri de cereale integrale (ovăz/secară) cu 200 ml iaurt degresat.

Prânz: salată de spanac proaspăt, 100g carne slabă, o ceșcuță de iaurt, un praf de sare, zeamă de lămâie, mirodenii după gust.

Cină: 4-5 ciuperci la grătar cu parmezan și doi ardei copți.

Ziua 6

Mic dejun: o omletă din două albușuri, 50g de brânză și o legumă la alegere/2-3 fire de ceapă verde.

Prânz: o supă de legume, 100g friptură de vită cu salată de verdețuri sau 50 g paste integrale cu legume (pot fi ciuperci, ardei gras, morcovi, roșii).

Cină: 4-5 ciuperci la grătar cu parmezan și doi ardei copți.

Ziua 7

Mic dejun: 50g cereale integrale (ovăz/secară), lapte degresat sau de migdale, două nuci și un pumn de fructe deshidratate (pot fi goji, coacăze, afine etc.)

Prânz: 50g paste integrale cu legume (ciuperci, ardei gras, morcovi, roșii).

Cină: 150g pește la grătar sau la abur cu legume și lămâie.

Atenție!

  • O cafea pe zi este de ajuns și chiar o poți înlocui cu ceai în unele zile.
  • Încearcă să bei și cafeaua și ceaiul simple, fără să le îndulcești.
  • Ia în calcul câteva ședințe de mișcare fizică sau plimbări în aer liber.

Bucură-te de alimentele proaspete, de sezon

Dr. Serban Damian poza nou mic

Dr. Șerban Damian

”Primăvara este sezonul ideal în care poți să îți reîmprospătezi regimul alimentar, după o iarnă în care ai mâncat mai mult alimente conservate sau aduse de prin țările calde. Profită de tot ceea ce este proaspăt. Toate vedețurile, fructele și legumele sunt încărcate cu micronutrienți și, în același timp, au un conținut redus de calorii, ceea ce le face perfecte pentru regimuri de scădere în greutate.” (Dr. Șerban Damian, Nutriționist sportiv acreditat CIO, Centrul de Nutriție Superfit, www.superfit.ro).

Credit foto: Flickr.com