Un militar rus care ar fi depus armele apare pe rețelele de socializare într-un video înregistrat de ucraineni cum izbucnește în plâns când vede că ucrainenii îi dau de mâncare.

militar-rus-hranitSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

În imagini, se observă cum tânărul soldat bea ceai și mănâncă ce îi oferă civilii ucraineni din jurul lor, potrivit filmulețului de pe Twitter. În același timp, militarul vorbește la un telefon prin video-chat, cu iubita lui, moment în care a izbucnit în plâns. O tânără ucraineancă îi spune iubitei lui să nu-și facă grijă pentru că acesta este în siguranță și vor avea grijă de el. Mai mult, tânărul pare atât de înfometat și însetat că nici nu mai poate să vorbească în disperarea de a mânca cât mai repede.

Se pare că mai mulți soldați ruși au rămas fără hrană. Ei au povestit că au avut provizii doar pentru trei zile, semn că nu se așteptau că invazia va dura atât de mult, iar aceștia sunt nemâncați de trei zile.

De altfel, armata ucraineană a transmis recent că soldaţii din Rusia au fost trimişi la luptă cu mâncare expirată de şapte ani. Într-un videoclip postat pe reţelele sociale, au fost prezentate pachete cu conserve şi alte lucruri de strictă necesitate pe care le-au primit militarii ruşi, dar care erau expirate din 2015.

Problema aprovizionării cu hrană a trupelor pare să fie una generalizată în rândul armatei ruse. Asaltul Armatei lui Vladimir Putin asupra Kievului stagnează în condiţiile în care militarii ruşi se confruntă cu problemele logistice, deoarece unele unităţi duc lipsă inclusiv de hrană, a declarat un oficial american din domeniul Apărării.Unul dintre motivele pentru care atacul pare să se fi oprit la nord de Kiev este că înşişi ruşii se regrupează şi încearcă să se adapteze la provocările pe care le-au avut”, a precizat oficialul american. De asemenea, acestea susţine că Armata rusă a dat dovadă de un comportament prin care denotă „aversiune faţă de risc”.

„Puteţi observa situaţia din teren, unde unităţile se predau, uneori fără să lupte. Şi ruşii au numeroşi soldați care sunt recruţi, care nu au fost implicaţi niciodată în luptă, şi credem că unii dintre ei nici nu au fost anunţaţi că vor fi în luptă”, a mai spus oficialul american, citat de The Guardian.