În seara celei de-a șasea ediții din cadrul audițiilor pentru “Italia’s Got Talent 2023”, românul Tiberio Cosmin Stavăr a reușit să impresioneze publicul și juriul cu un monolog plin de umor despre diferențele dintre Italia și România, scrie Rotalianul.ro. A fost un număr de stand-up comedy la care s-a râs și s-a aplaudat puternic, iar Tiberio a fost recompensat pe măsură.

tiberiuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Numărul său de umor a fost atât de reușit, încât Frank Matano, unul dintre jurații emisiunii, a apăsat butonul auriu, gest care i-a asigurat românului un loc direct în finală: „Ești printre cei mai buni umoriști pe care i-am văzut aici”, i-a spus juratul, înainte să apese butonul auriu.

Tiberio vorbește italiană la perfecție, este stabilit în Brescia și activează într-un grup de stand-up și de improvizație, intitulat „Pota Boys”, după cum scrie publicația locală giornaledibrescia.it. Alături de Cosmin, în trupa de umor mai sunt cinci colegi, Andrea Soleri, Davide Sberna, Davide Omino, Giovanni Romano și Adriano Pariante.

Însă cine consumă stand-up în România îl recunoaște imediat pe Tiberio, care în România a activat cu numele de scenă Tibi Neuronu. Este vechi în brașcă, a fost și la iUmor în 2017, dar și la „Românii au talent”, în același an.

Cine este Tibi Neuronu, românul care a luat golden buzz la “Italia’s Got Talent 2023”

Născut în Bârlad, pe 28 august 1977, Tibi a decis să își abandoneze studiile în Economie și să își înceapă cariera pe scenă, ca și comediant, scrie Rotalianul. S-a întâmplat după ce a asistat la un spectacol de comedie și a decis să încerce și el. Talentul și carisma l-au făcut repede cunoscut și apreciat în România, iar spectacolele de stand-up i-au umplut, ani la rând, agenda. Cu toate acestea, viața lui Tiberio a luat o întorsătură neașteptată în 2013, când s-a mutat în Italia, din dragoste.

Viața într-o țară străină nu a fost tocmai ușoară, la început. După o serie de incertitudini și provocări, Tiberiu (Tiberio pentru italieni) a reușit să își găsească un loc de muncă într-o tipografie.

Cu toate acestea, pasiunea sa pentru comedie a rămas neștirbită. În ultimii ani, el și-a regăsit inspirația și a început din nou să scrie texte umoristice, iar decizia de a se înscrie la audițiile „Italia’s Got Talent” a fost pasul pentru a-și relua cariera în comedie.

Citește și: Darius Mabda, câștigătorul „Românii au talent”, a uimit America. Ce i-au spus Simon Cowell și Heidi Klum pe scena de la „America’s Got Talent”

Citește și: Finala „Românii au talent” 2023, finala copiilor. Din 11 finaliști, doar doi sunt adulți