Grija pentru sănătate, liniștea, armonia, echilibrul în tot ceea ce faci te ajută să ai mereu încredere în tine și să treci peste toate problemele cu fruntea sus. Iar toate aceste lucruri ne prelugesc viața. Nici nu mai menționăm dragostea, copiii sănătoși și căsnicia fericită. Cine se bucură și de aceste daruri, se va bucura și de longevitate. Dar iată și câteva lucruri care par mărunte la prima vedere, însă au beneficii mari pentru speranța de viață.

1. Păstrează abdomenul plat!

Toate femeile visează la un abdomen plat, suplu și la un corp frumos, chiar dacă au trecut de 50 de ani. Se pare că abdomenul plat este o garanție pentru viața lungă. Conform unor studii realizate în Marea Britanie, femeile tinere care au abdomenul rotund riscă să se confrunte cu o greutate din ce în ce mai mare la menopauză, iar obezitatea ne scurtează viața fiind asociată și cu probleme cardiace sau diabet.

2. Râzi mai des!

Ce spun despre tine ultimele 2 numere din anul nașterii

Învață să te bucuri pentru orice lucru mărunt, învață să râzi mai mult și să te amuzi de orice situație simpatică din viața ta, chiar dacă nu pare importantă. Multe studii au demonstrat că oamenii care știu să se bucure de viață și care râd mai des din toată inima au șanse la un trai mai lung și mai sănătos.

3. Fii mai ordonată!

Pare surprinzător, dar dezordinea poate avea multe consecințe neplăcute asupra psihicului și stilului tău de viață. Dacă ai o casă plină de lucruri inutile, aruncate alandala și ți-e lene să le organizezi, haosul din jurul tău induce sentimente negative, neîncredere și pesimism. Persoanele mai conștiente, mai ordonate și organizate sunt protejate din punct de vedere psihic, sunt mai optimiste și au șanse să trăiască mai mult.

4. Ieși la plimbare zilnic 30 de minute!

Oricât ar fi de frig afară, încearcă să ieși cât mai des, dacă se poate zilnic. O plimbare de numai 30 de minute prin parc, până la piață, până la o prietenă face minuni pentru tonusul și pentru creierul tău. Iar mișcarea zilnică ne ajută să ne prelungim viața sănătoasă. Evită să mai folosești mașina sau autobuzul pe distanțe scurte. Menține articulațiile sănătoase cu aceste plimbări și mobilitatea întregului organism, iar acest lucru va avea un impact pozitiv asupra speranței de viață.

5. Ieși mai des cu prietenii!

Nu te izola de socitate, chiar dacă pandemia ne impune să fim mai grijulii. Menține legătura cu rudele și prietenii conștienți de riscurile pandemiei și încercați să ieșiți ori de câte ori aveți ocazia. Putem socializa în siguranță, dacă suntem vaccinați și dacă respectăm regulile de igienă.

6. Bucură-te de copii!

Un studiu interesant realizat la Universitatea din Boston arată că femeile care aduc pe lume copii și după ce au trecut de 33 sau 35 de ani au șansa să trăiască mai mult. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să facem copii mai târziu. Dar femeile care sunt active sexual și fertile după 35 de ani se bucură de gene mai bune care le prelungesc viața.

7. Fii atentă la vitamina D!

Plimbările prin aer liber și soare te ajută să sintetizezi vitamina D în sezonul cald. Dar și iarna poți beneficia de suplimentele cu vitamina D, dar mai ales de surse naturale bogate în vitamina D așa cum este uleiul de pește. Multe studii au demonstrat că un aport echilibrat de vitamina D încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor. Suplimentele cu vitamina D trebuie să fie combinate cu alte suplimente cu fier, magneziu și vitamina C, dar și cu o dietă bogată în fructe proaspete.  

8. Petrece timpul cu nepoții!

Se știe că bunicii care petrec mai mult timp cu nepoții sunt mai fericiți, mai activi și trăiesc mai mult. Nepoții te obligă să ieși la plimbare, să fii mai dinamică, să gătești mai mult, să le citești povești și să râzi cu ei la desene animate. Toate lucrurile mărunte și frumoase din viața lor te ajută și pe tine să îți prelungești viața. Nepoții sunt o sursă uriașă de fericire pentru bunici și o sursă de bucurie și emoții pozitive în fiecare zi.

9. Ocupă-te de casă!

Zilnic ai grijă de casa ta, pune lucrurile în ordine, dă cu aspiratorul, șterge praful, aerisește, gătește ceva bun. Chiar dacă uneori sunt o povară, treburile domestice au un impact pozitiv. Te mențin ocupată, te mențin în formă, te ajută să slăbești și îți ridică tonusul, iar toate acestea contribuie la o viață activă și lungă. Femeile neglijente tind să devină comode, leneșe sau chiar pesimiste. Iar o atitudine dezinteresată față de casa ta și față de tine însăți nu poate avea consecințe prea bune pe termen lung.

10. Ai grijă de dantura ta!

Este foarte important să ai grijă de sănătatea ta în general, dar și dinții sunt importanți pentru o viață lungă. Spală-te pe dinți de două ori pe zi și folosește ața dentară în fiecare seară. O bună igienă orală protejează inima și este legată de longevitate. Conform unui studiu publicat de Institutul Național de Sănătate din SUA, persoanele în vârstă care uită să se spele pe dinți au un risc crescut cu peste 30% de a trăi mai puțin și de a dezvolta demență.