Cele 5.320 de ghiozdane au ajuns în 56 de școli gimnaziale din județele Alba, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Campania este susținută de Fundația Mereu Aproape și partenerul său exclusiv, compania RURIS, care sprijină elevii de gimnaziu în drumul lor de formare școlară și de dezvoltare emoțională, prin programul “Educație pentru România”.

Într-un timp record, au echipat și ambalat cu grijă 5320 de ghiozdane, asigurându-se că darurile ajung în școli chiar în prima săptămână de cursuri.

Sebastian este unul dintre copiii care a ajutat și participat activ în cadrul acțiunii. “Eram aproape de vârsta copiilor la care vor ajunge aceste 5300 de ghiozdane, când compania Ruris a început acest proiect. Am crescut cu el și cred cu tărie că doar dacă dai mai departe din ceea ce ai, putem să facem diferența! Îi îndemn pe copii să continue să învețe și să își seteze obiective mari. Cu educație și perseverență, putem să realizăm lucruri uimitoare”, spune el.

Copiii care au ajutat la împărțirea ghiozdanelor

Iar Mihnea le transmite elevilor “Să nu se panicheze dacă unele lucruri li se par dificile la școală! Să ia totul ușor, pas cu pas, de la prima oră de clasă până la ultima și, cu grijă, cu atenție și cu răbdare, la final de an școlar vor fi pregătiți să facă față oricărei provocări”.

Programul “Educație pentru România” se desfășoară anual, din 2017, în cadrul campaniei „Lăsați-mă să învăț”. În acești șapte ani au fost sprijiniți 25.320 de elevi de gimnaziu din țară, majoritatea din mediul rural, cu ghiozdane și rechizite, printr-o investiție în educație de aproape 350.000 de Euro.

„Educația este temelia a tot. Un copil educat devine un adult sănătos, curios, curajos, gata să își facă viața frumoasă și, o dată cu a lui, pe a celor din jur. Un copil educat devine un adult gata să schimbe lumea în bine și gata să ajute atunci când vede în jurul lui ezitare, inerție ori durere.

Pentru noi, echipa Fundației Mereu Aproape, și pentru partenerii noștri de cursă lungă de la compania românească RURIS, investiția în educație este o investiție în noi toți și în viitorul nostru pe care, fără dubii, ni-l dorim mai așezat, mai liniștit, mai plin de lumină, de bucurie și de frumos”, a declarat Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

cele-5320-de-ghiozdane-au-fost-pregatite-cu-ajutorul-voluntarilorSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

„Ca om de afaceri, observ că tinerii din ziua de astăzi sunt creativi, cu aspirații mari dar totuși realiste, ceea ce reprezintă o evoluție semnificativă față de generațiile anterioare, din care și eu fac parte. Cred cu tărie că investind în educația tinerilor de azi, construim forța de muncă a viitorului. Acești tineri vor deveni angajații și liderii de mâine, iar pentru a contribui la dezvoltarea viitorului, trebuie să ne asigurăm că aceștia sunt bine pregătiți. Echipa Ruris este mândră că este un sprijin pentru acești tineri. Pentru noi, educația reprezintă unul dintre pilonii de bază ai valorilor noastre comune.

În calitate de părinte, mi-am încurajat întotdeauna copilul meu să studieze, să înțeleagă lumea antreprenoriatului, dar și să aprecieze importanța voluntariatului și a generozității. Mă bucur că de șapte ani, vedem bucuria din ochii elevilor care primesc darurile noastre și că împreună cu Fundația Mereu Aproape contribuim la descurajarea abandonului școlar.

De asemenea, doresc să adresez mulțumiri partenerilor Ruris, care, an de an, se alătură echipei noastre în susținerea educației. Este cu adevărat remarcabil faptul că obiectivele noastre nu se limitează doar la afaceri, ci se regăsesc și în angajamentul nostru comun față de comunitate. Ne bucurăm să avem alături parteneri care împărtășesc aceeași viziune nobilă, și împreună, facem diferența în comunitățile noastre.” a declarat Cătălin Stroe, Fondatorul și Președintele RURIS.

„Vă mulțumim din inimă! S-au bucurat nespus și copiii, și părinții! Sunt fericiți. Au spus că a venit Moș Crăciun”, ne-a transmis Irina Băltățescu, director al Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă “Alexandru Roșca” din județul Neamț.

Elevii mei de gimnaziu au fost foarte bucuroși de cadourile primite de la dumneavoastră. Nu am cuvinte să vă mulțumim!”, a spus directorul Școlii Râu de Mori din județul Hunedoara, Antonela Livia Ghiper.

Scopul campaniei „Lăsați-mă să învăț” a Fundației Mereu Aproape este reducerea abandonului şcolar, în contextul în care, anul trecut, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană după ponderea tinerilor care au părăsit devreme sistemul de educaţie şi formare. În plus, campania își propune să ofere oportunități de educație non-formală pentru copii cu rezultate foarte bune la învățătură care provin din familii modeste.