Specialiștii studiază poziția corpului în timpul somnului și ce înseamnă dacă dormim adesea pe spate sau în poziție fetală, cu genunchii strânși la piept. Fiecare poziție are semnificația ei, dar în mod uimitor și poziția mâinilor în somn transmite un mesaj plin de înțelesuri.

Fii atentă câteva dimineți la rând în ce poziție se află mâinile tale în momentul în care te trezești din somnul cel mai adânc. Poziția respectivă este comandat de subconștient în timpul somnului și de cele mai multe ori se repetă în fiecare noapte.

Spre exemplu, sunt oameni care, atunci când adorm profund, își ridică mâinile pe pernă deasupra capului. Alții țin o singură mână sub cap, alții își întind mâinile pe lângă corp.

În cazul tău, care este poziția mâinilor în somn? Fii atentă la modul în care ții mâinile când te trezești din somnul profund și citește mai jos semnificația acestui comportament.

Ce arată poziția mâinilor în somn

Mâinile întinse de-a lungul corpului

Mulți oameni dorm întinși pe spate, cu corpul drept și mâinile întinse și ele de-a lungul trupului. O asemenea poziție pare să dezvăluie suferințe ascunse care necesită vindecare. Subconștientul tău caută liniștea, armonia și echilibrul pentru că undeva există o durere ascunsă care trebuie alinată. Este vorba mai mult de dureri sufletești, angoase, temeri și emoții negative. Dar poate fi vorba și de dureri generate de boli ascunse pe care le ignori.

Mâinile deasupra capului

Dacă dormi adesea cu mâinile deasupra capului este posibil să cauți protecție. Iubirea lipsește din viața ta și ai nevoie de cineva în care să crezi, pe care să îl iubești și care să te ocrotească. În plan spiritual, această poziție poate semnifica și nevoia ta de a stabili o conexiune spirituală deosebită sau o legătură cu Divinitatea.

Mâinile puse pe piept

Dacă ți se întâmplă des să te trezești dimineața cu mâinile pe piept, este posibil ca acest gest să trădeze dureri care nu s-au vindecat, eșecuri din dragoste, despărițiri, poate chiar pierderea cuiva drag care a trecut în neființă.

Mâinile pe abdomen

Dacă ți se întâmplă în timpul somnului să îți duci palmele pe abdomen, este posibil ca subconștientul tău să reprime sentimente de furie, ură, dezgust, dispreț față de o anumită situație sau persoană care îți apare frecvent în minte.

Mâinile între pulpe

Te-ai surprins adesea dormind pe o parte, cu genunchii spre piept și mâinile prinse între pulpe? Poate fi o poziție prin care corpul încearcă să se încălzească mai repede, dacă îți este frig. Dar, în subconștient, poziția mâinilor în somn arată că te simți neputincioasă, ca un copil abandonat, care nu se mai poate orienta pe un drum bun.

Mâinile sub pernă

Oamenii care dorm profund cu mâinile sub pernă sunt oameni care au gânduri ascunse și emoții pe care le reprimă, pe care nu vor să le arate celor din jur. Dacă ți se întâmplă să dormi și tu cu mâinile sub pernă, poate că îți lipsește comunicarea directă cu cineva drag.

Mâinile între cap și pernă

Dacă dormi adesea cu o mână între obraz și pernă, acest gest arată că ești împăcată cu tine. În sufletul tău este pace și armonie. Tu nu ai nevoie să ascunzi nimic, nu ai nevoie să îți aline nimeni durerile, ești liniștită și echilibrată.

Mâinile care îmbrățișează perna

Acest gest inconștient din timpul somnului poate fi legat de o copilărie dură și tulburată, de un copil rănit, abuzat emoțional, bătut, pedepsit, ignorat de părinți. Acel copil cu traume adânci se află în tine și nu va depăși niciodată traumele, dacă tu nu faci un efort să te vindeci ca adult.

Mâinile întinse către partenerul de cuplu

Dacă dormi întotdeauna lipită de soțul sau iubitul tău și mâinile tale stau pe pieptul lui, acest gest înseamnă dragoste profundă și împărtășită, grijă și afecțiune. El mai poate reprezenta și teama ta ca relația voastră să nu fie afectată de anumite probleme din viața de zi cu zi. Prin gestul tău, inconștient îl asiguri că iubirea ta nu va pieri niciodată și că vei fi alături de el în orice condiții.