Iată mai jos câteva dintre cele mai utile alimente în lupta împotriva kilogramelor în plus pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta vara aceasta:

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, kale sau simpla salată ar trebui să-și găsească mereu loc în dieta ta. Au un conținut foarte ridicat de fibre, dar și de vitamine, minerale și antioxidanți care te pot proteja de afecțiuni cardiace, diabet și chiar cancer.

În plus, sunt ideale pentru dieta de slăbit, deoarece au foarte puține calorii și carbohidrați. Conținutul ridicat de fibre face ca aceste alimente să crească volumul porțiilor, fără a crește și numărul de calorii. Legumele cu frunze verzi au în compoziția lor și mult calciu, care, conform unor studii, ar contribui la arderea grăsimilor.

Broccoli

Dintre legumele crucifere fac parte: broccoli, conopida, varza și varza de Bruxelles. Legumele crucifere sunt bogate în fibre și conferă o senzație de sațietate. În plus, conțin în mod normal o cantitate rezonabilă de proteine, deși nu la fel de multe precum alimentele din surse animale.

Reprezentând combinația optimă de proteine, fibre și antioxidanți, legumele crucifere constituie alimentul perfect pentru dieta de vară. Fiert la aburi, broccoli îți va oferi subtanțele nutritive de care corpul tău are nevoie și de asemenea substanțe puternic anticancerigene.

Cereale integrale

Se consideră că cerealele îngrașă pentru că au mulți carbohidrați. Există însă unele tipuri de cereale care sunt extrem de nutritive. Acestea conțin foarte multe fibre și o cantitate rezonabilă de proteine. Printre acestea, se numără ovăzul, orezul brun și quinoa. Ovăzul conține foarte mulți betaglucani, fibre solubile care dau senzația de sațietate și îmbunătățesc activitatea metabolică, fiind indicate în dieta pentru slăbit.

Orezul brun conține cantități semnificative de amidon rezistent la digestie, mai ales atunci când este lăsat să se răcească puțin după gătire și este consumat așa.

Cerealele rafinate și produsele derivate din acestea, cum sunt pâinea și pastele din făină albă sunt procesate, având un conținut mult mai redus de fibre și mulți carbohidrați. De aceea, nu e indicat să le incluzi în dieta de slăbire.

Ulei de cocos

Persoanele care urmează o dietă tind să evite grăsimile în dieta lor. Nu toate grăsimile sunt însă la fel. Uleiul de cocos are un conținut ridicat de acizi grași cu lanț mediu. Numeroase studii au demonstrat că acest tip de acizi grași conferă o senzație de sațietate mai ridicată în comparație cu alte soiuri de grăsimi și totodată cresc numărul de calorii arse de organism.

Conform a două studii, uleiul de cocos a condus la reducerea semnificativă a grăsimii abdominale atât la bărbați, cât și la femei. Înlocuiește uleiul pe care îl folosești în mod normal sau untul cu ulei de cocos în dieta ta pentru slăbit.

Somon

Peștele gras precum somonul este extrem de sănătos și merită cu prisosință să facă parte din dieta ta de vară. În plus, ține de foame, astfel încât te vei simți sătul mult timp consumând destul de puține calorii. Somonul conține multe proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătose și numeroase substanțe nutritive importante pentru organism.

În somon există și o cantitate mare de omega 3 care, conform studiilor, reduce inflamația, o cauză majoră a obezității și a afecțiunilor metabolice. Alte tipuri de pește gras pe care le poți include în dieta ta sunt reprezentate de: macrou, păstrăv, sardine, hering.

 

Foto: Pixabay