Vidra (20 ianuarie – 18 februarie)

Se spune despre persoanele născute în zodia Vidrei că sunt cele mai complexe, originale și greu de înțeles. Au un mod cu totul deosebit de a percepe lumea și de a acționa. Niciodată nu știi la ce să te aștepți și cum să reacționezi, pentru că ele vor încerca să fie cât mai originale și să te ia prin surprindere. Vidrele sunt intuitive și inteligente și sunt foarte atente la persoanele apropiate. Nu le scapă niciun detaliu și au o memorie excelentă. Sunt curajoase și loiale, atunci când le câștigi încrederea, dar destul de pretențioase. Pot fi prieteni excelenți și colegi pe care te poți baza.

Lupul (19 februarie – 20 martie)

În zodiacul amerindian, lupul este considerată cea mai afectuoasă și iubitoare zodie. Lupii sunt persoane sensibile și foarte atașate de familie. În relația de cuplu, sunt amanții ideali, care înțeleg iubirea și știu să o dăruiască. Cu toate că iubesc mult și fac totul pentru a fi aproape de cei dragi, Lupii au nevoie și de independență. Uneori, au nevoie de momentele lor de singurătate pentru a-și pune în ordine gândurile și sentimentele. Dar se întorc imediat lângă cei care îi iubesc și își oferă afecțiunea fără limite. În dragoste, este foarte important să își găsească echilibrul și va fi fericit.

Șoimul (21 martie – 19 aprilie)

Oameni de acțiune, buni judecători, cu o minte clară și o inteligență vie, nativii zodiei Șoim sunt apreciați pentru imparțialitatea și inteligența lor. La ei este cel mai bine să apelezi pentru a media un conflict, pentru că au capacitatea de a analiza fiecare situație din mai multe unghiuri. Pe de altă parte, Șoimii nu pierd niciodată timpul. Se odihnesc rar, dorm pe apucate și sunt mereu în căutare de noi planuri și idei. Le place să facă totul cum trebuie și nu suportă să greșească. În dragoste, pot fi parteneri dificili, dar dacă sunt iubiți și admirați, își vor dărui și ei sufletul.

Castorul (20 aprilie – 20 mai)

Una dintre cele mai frumoase calități ale persoanelor născute în zodiac Castorului este capacitatea sa de adaptare, indiferent de condiții. Sunt persoane de acțiune, harnice, calculate și bine organizate. Au mare încredere în forțele proprii, ceea ce le și ajută să se adapteze la orice situație și să treacă peste greutăți fără să sufere prea mult. În carieră și în afaceri, sunt buni strategi. În dragoste, au nevoie de un impuls pentru a-și dezvălui sentimentele, dar nu își pierd capul prea ușor. Sunt foarte inteligenți și pot realiza multe, mai ales că sunt și îndemânatici.

Cerbul (21 mai – 20 iunie)

În zodiacul Amerindian, nativii din zodia Cerbului sunt considerați adevărate muze. Sunt creativi și spirituali, sunt buni oratori și captează ușor atenția celor din jur. Le place să se dea în spectacol, dar sunt și serioși când este cazul. Sunt buni prieteni și te poți baza pe ei la nevoie, chiar dacă, în general, sunt mai mult concentrați asupra lor înșiși. În dragoste, sunt strălucitori, pasionali și plini de surprize. Dar țin mult la libertatea lor, ceea ce îi face pe mulți Cerbi să aibă mai multe relații sau căsnicii de-a lungul vieții. Însă, de fiecare dată, vor fi sinceri cu cei pe care îi iubesc.

Ciocănitoarea (21 iunie – 21 iulie)

Sunt persoane devotate, afectuoase și grijulii cu apropiații lor. Te poți oricând baza pe un nativ din zodia Ciocnănitoarei, dacă acesta ți-a promis că te va ajuta. Știu să asculte păsurile altora, știu să aline cu o vorbă bună și să se implice acolo unde este nevoie de ei. Nativii Ciocănitoare sunt părinți grijulii și foarte înțelegători cu copiii lor, pe care știu să îi îndrume pe drumul cel bun. Nu lasă nimic la voia întâmplării și de obicei reușesc să își atingă toate obiectivele. Sunt organizați, cumpătați și nu își risipesc resursele de care dispun pentru o victorie efemeră.

Somonul (22 iulie – 21 august)

Este plin de energie și de resurse, are o forță dinamică rar întâlnită și este deosebit de intuitive. Cu asemenea calități, este greu să treacă neobservat. Somonul se motivează pe sine însuși și pe cei din jur pentru a cuceri cele mai dificile obiective. Are mereu câteva planuri de viitor și nu renunță la nimic, decât dacă știe că nu are nimic de câștigat. Pentru că Somonul nu muncește niciodată pe gratis. Poate să muncească mult și să facă sacrificii, dar este și profitor. Dacă se simte iubit și încurajat, este calm, echilibrat și foarte generos.

Zodiacul amerindian și spiritele zodiilor

Ursul (22 august – 21 septembrie)

Pragmatic și metodic, nativul Urs este cel mai îndemânatic din tot zodiacul. Pe el îl chemi când vrei să rezolvi o problemă care necesită multă concentrare, răbdare și atenție. Îi place mult sportul și activitatea fizică. Este rațional și practic, ceea ce îl face un adevărat partener de afaceri, dar mai ales un soț chibzuit și bine intenționat. Este atras de meseriile în care poate construi ceva nou și ingenios. Dar poate fi și cercetător sau profesor. În dragoste, Ursul își arată foarte rar adevăratele sentimente și trebuie să găsești calea ascunsă care ajunge la inima lui.

Corbul (22 septembrie – 22 octombrie)

Persoane energice și entuziaste, sunt buni antreprenori și strategi. Nativii Corbi pun mare preț pe educație și studii și se dedică unor profesii în care pot avansa ușor. Au mult farmec, își fac prieteni cu ușurință și sunt un adevărat magnet pentru sexul opus, mai ales dacă îi înzestrează natura cu trăsături frumoase. Sunt idealiști și diplomați, ideile lor cuceresc și reușesc să iasă în evidență când este cazul. Sunt intuitivi în dragoste și nu se lasă păcăliți de cei care nu le oferă decât niște sentimente superficiale.

Șarpele (23 octombrie – 22 noiembrie)

Misterioși, introvertiți sau doar tăcuți, nativii din zodia Șarpelui sunt oameni pe care îi citești cu greu. Dar sunt inteligenți, spirituali și nu vorbesc niciodată doar ca să se afle în treabă. Cu ei poți avea discuții lungi și interesante despre tot felul de subiecte, de la religie și spiritualitate, la educație și politică. Le place să citească și să studieze toată viața, le plac noutățile și schimbările, chiar dacă nu se adaptează la fel de ușor ca alții. În dragoste, sunt serioși și autentici, nu lasă nimic la voia întâmplării și au pretenția ca partenerii lor să fie devotați.

Bufnița (23 noiembrie – 21 decembrie)

Sunt deosebit de inteligente, ceea ce le permite să adopte diverse registre și atitudini care pot înșela o persoană mai puțin atentă. Bufnițele sunt schimbătoare, profitoare și iscusite. Te pun imediat la punct dacă le încalci teritoriul, dar știu să fie și prietenoase și calde cu persoanele care le apreciază. Pot face carieră în multe domenii și pot avea diverse hobby-uri interesante din care scot bani. Sunt cam egoiste și concentrate asupra lor, dar în dragoste dăruiesc mult și pot face compromisuri la nevoie. Bufnițele nu trebuie lăsate niciodată să domine în cuplu.

Gâsca (22 decembrie – 19 ianuarie)

Perseverentă și muncitoare, Gâsca este deosebit de apreciată în zodiacul Amerindian. Dacă vrei să vezi un lucru bine făcut până la capăt, cere ajutorul unui nativ din acest semn. Este ingenios și va veni cu soluții ușor de pus în practică. Nativii Gâște sunt obișnuiți să câștige, de aceea își propun tot felul de obiective ambițioase, din care pot avea mult de câștigat. Le place să aibă o viață confortabilă și o situație materială bună. În familie, Gâsca este iubitoare și ocrotitoare. Dar, dacă prinde pică pe cineva, nu se va lăsa până nu îl va face să plătească!