Zodiile de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Este o perioadă mai puțin avantajoasă pentru sănătate în cazul zodiilor de Foc. Nativii celor trei semne trebuie să fie mult mai atenți cu sănătatea lor, să își repete analizele medicale și să consulte medicul de familie, dacă au probleme. Durerile sau simptomele trecătoare nu trebuie neglijate. Sunt multe afecțiuni care dau semne doar din când în când și atacă organismul pe ascuns. Vestea bună este că Venus traversează Balanța și protejează Casa sănătății, astfel că probleme prea mari nu se întrevăd, arată horoscopul sănătății pentru noiembrie.

Zodiile de Foc trebuie să își conserve energia în luna noiembrie, să țină în frâu stresul cotidian, să doarmă bine și să se odihnească în fiecare zi minimum 7 – 8 ore. Odihna este importantă, alături de o dietă bazată pe legume și fructe cu coaja neagră, bogate în polifenoli și antioxidanți.

Zodiile de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Nativii de Pământ se simt foarte bine în noiembrie, au puteri sporite, iar vremea rece îi stimulează să fie mai activi, mai bine organizați și mai cumpătați. Este o perioadă în care pot începe un nou program sportiv sau în care pot începe o nouă dietă de slăbit pe bază de legume și brânzeturi. Este foarte important în această perioadă, în care începe și postul Crăciunului, să renunțe la carne și să o înlocuiască mai mult cu ciuperci și legume.

Nativii care au nevoie de stimulente pentru imunitate ar fi bine să consulte un medic nutriționist despre ciupercile shiitake și maitake bogate în vitamina D, vitaminele B, potasiu, magneziu și antioxidanți puternici.

Zodiile de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător

Luna noiembrie poate fi mai dificilă din punct de vedere al sănătății pentru zodiile de Aer. Este perioada în care vremea rece afectează aparatul respirator și mulți nativi se plâng de rinite, sinuzite sau migrene. Dar Venus va ajunge în zodia Balanței încă din primele zile de noiembrie și va ”îndulci” simptomele neplăcute. În această perioadă, datorită lui Venus, va scădea riscul de îmbolnăvire, iar virozele și sinuzitele vor fi mai puțin întâlnite printre nativii cu semn de Aer.

Aceștia trebuie să își fortifice sănătatea și să aibă în special grijă de sistemul respirator, iar vizitele la salină sau la saună, inhalațiile și fumigațiile cu plante binefăcătoare sunt recomandate, arată horoscopul sănătății pentru noiembrie.

Zodiile de Apă: Rac, Scorpion, Pești

Nativii cu semn de Apă au mereu de furcă din cauza temperaturilor reci. Pe măsură ce noiembrie se apropie mai mult de iarnă, ei se resimt: dureri articulare, dureri de mușchi, dureri de spate, dureri de cap. Cine știe că este mult mai sensibil la frig, trebuie să ia măsuri din timp și trebuie totodată să se protejeze de virozele specifice de sezon.

Nativii cu semn de Apă ar trebui să meargă la băi termale cu sare sau cu magneziu, să își întărească imunitatea cu plante medicinale și cu suplimente pe bază de vitamine, dar numai la recomandarea medicului de familie. Noiembrie nu este o lună chiar atât de rea pentru sănătatea nativilor de Apă, dar trebuie să aibă grijă de imunitatea lor.

foto: Pexels/Alexandra Musca