În multe culturi și tradiții mistice, numărul 8 este un număr norocos. El este numărul anului 2024 și numerologii au mari speranțe că numărul 8 va aduce un echilibru în lume. Dar el impune și noi obligații și responsabilități. Iată câteva dintre direcțiile pe care le arată semnificația mistică a numărului 8 pentru anul 2024.

Numărul infinitului și al hazardului

Se spune că numărul 8 este numărul șanselor, dar și al norocului întâmplător. Datorită formei sale, cele două cercuri închise, poziționate unul peste altul, numărul 8 simbolizează două concepte opuse, dar care se conturează împreună.

În matematică, numărul 8 răsturnat pe orizontală reprezintă simbolul infinitului, care poate fi înțeles ca o spirală închisă, care se răsucește la infinit, întorcându-se mereu din punctul din care a plecat.

Infinitul înseamnă hazard, imprevizil, șanse întâmplătoare, iar aceste concepte pot defini anul 2024, un an în care se poate întâmpla orice, iar noi trebuie să fim pregătiți pentru orice schimbare.

Nimic nu garantează că schimbările din 2024 vor fi bune, dar nici că vor fi nefaste. Depinde numai de noi să ne folosim de ceea ce avem acum, să ne pregătim, să ne protejăm și să ne adaptăm schimbărilor mari care vor veni. Lumea va fi din ce în ce mai agitată și destabilizată, iar hazardul numărului 8 poate fi o lecție dură.

Numărul anului 2024: responsabilitate și obligații noi

Așa cum este el interpretat în numerologie, 8 înseamnă dinamism, decizii, acțiune și responsabilitate. Este un număr care vine cu o paletă largă de semnificații, dar care ne amintește că trebuie să fim foarte atenți la tot ce se întâmplă în jur și să ne mișcăm foarte repede pentru a profita de unele șanse sau pentru a ne îndepărta de riscuri și pericole.

Mesajul numărului 8 este acela de a fi prevăzători, de a pune bani deoparte, de a ne restrânge cheltuielile pentru distracții și lucruri inutile și pentru a ne concentra asupra nevoilor imediate ale familiei.

Numărul anului 2024 amintește de obligații, iar anul viitor mulți dintre noi vom primi sau ne vom asuma obligații noi tocmai pentru a ne consolida un anumit statut profesional sau social.

Numărul justiției și al adevărului

În tarot, conform unor tradiții mistice vechi, cartea cu numărul 8 este Cartea Justiției. Anul 2024 ar putea fi anul în care se vor limpezi multe situații neclare la nivel mondial, vor intra în joc puteri care dețin o forță imbatabilă și se vor clarifica grave situații juridice.

Ne putem aștepta la un final mai bun pentru conflictele care au izbucnit în 2023 și la o reîmpărțire a forței pe plan mondial.

Pe de altă parte, la nivel individual, numărul 8 poate aduce dreptatea și recompensele pe care le așteaptă mulți dintre cei care au avut de suferit și au fost nedreptățiți. Fie la serviciu, fie acasă, fie în relația cu unii prieteni sau cu unele rude, se va face justiție, iar persoanele care au îndurat ilegalități și nedreptăți vor găsi o cale să își facă dreptate.    

foto: Shutterstock