Luna nouă și eclipsa de Soare în Balanță, din data de 14 octombrie 2023, formează un fenomen astrologic important, care marchează multe schimbări din această toamnă.

La numai două săptămâni după eclipsa solară vom avea o eclipsă totală de Lună, pe data de 28 octombrie 2023, care se va petrece în zodia Taurului, imediat după ce Soarele va intra în Scorpion.

Cele două mari eclipse din luna octombrie se petrec într-o conjunctură astrologică deosebită și ne putem aștepta la o mulțime de evenimente imprevizibile în viața noastră.

Ce vești aduce eclipsa de Soare din 14 octombrie

Eclipsele de Soare sunt considerate mult mai puternice, decât eclipsele de Lună și pot răscoli ordinea lucrurilor, pot răscoli sentimente uitate, emoții reprimate, amintiri care nu ne fac bine.

Cu toate acestea, faptul că Luna nouă și eclipsa de Soare se petrec acum în semnul Balanței, va exista o tendință către echilibru, ordine, armonie, justiție, dreptate. Așadar, schimbările și situațiile imprevizibile prin care vom trece au misiunea să restabilească un echilibru pierdut, de care avem nevoie.

Conjunctura astrală

În preajma zilei de 14 octombrie, Venus se află în Fecioară, Marte intră în zodia Scorpionului, Mercur și Soarele se află în Balanță, iar Saturn se află în Pești. Singura planetă în mers retrograd din această perioadă este Jupiter, care traversează zodia Taurului și care ne poate afecta în ceea ce privește relațiile cu părinții, stabilitatea financiară și siguranța de acasă sau de la muncă.

Accentul cade, însă pe zodia Balanței care înseamnă echilibru, armonie și împăcare. Eclipsa de Soare în Balanță ne arată că este momentul să facem un efort pentru a echilibra și ajusta anumite aspecte din viață care au ridicat probleme mari în ultima perioadă. Este timpul să facem compromisuri, să analizăm ce soluții avem și cum ne putem folosi de propriile resurse pentru a rezolva situațiile delicate.

În mod deosebit, Luna nouă din Balanță ne sprijină în acest sens, deoarece ea marchează un început favorabil, posibilități de regenerare și creștere. Nimic din ceea ce pare foarte dificil nu este imposibil de rezolvat. Totul se rezolvă, totul se discută și se găsesc soluții.

Trebuie să ținem cont de faptul că Eclipsa de Soare va avea un impact deosebit în următoarele 6 săptămâni. Consecințele alegerilor, schimbărilor și deciziilor pe care le vom lua se vor resimți până la începutul lunii decembrie.

Cum sunt influențate zodiile de Luna nouă și eclipsa de Soare în Balanță

Zodiile de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Semnele de Foc sunt puternic influențate de eclipsele de Soare, indiferent de zodiile în care se petrec acestea. De data aceasta, eclipsa din semnul Balanței va fi de bun augur și va influența în primul viața personală, intimă. Este momentul pentru zodiile de Foc să facă noi alegeri sau schimbări care să îmbunătățească viața de cuplu și planurile făcute în doi pe termen lung.

Zodiile de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Pot apărea situații neplăcute în viața nativilor de Pământ, mai ales în ceea ce privește sănătatea și liniștea de acasă. La cel mai mic semn că lucrurile se înrăutățesc, trebuie să ia măsuri, să nu aștepte ca problemele medicale să se complice.

Perioada marcată de eclipsă poate fi dificilă din punct de vedere al sănătății, dar se găsesc soluții. Trebuie doar să fie mai conștienți de consecințele unor afecțiuni netratate la timp.

Zodiile de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător

Eclipsa aduce hazard în viața semnelor de Aer, unele lucruri pe care se bazau se vor schimba, altele vor dispărea cu totul din viața lor, altele se vor transforma spre bine. Trebuie doar să încerce să dirijeze cursul evenimentelor către o finalitate favorabilă și să nu se opună schimbărilor care nu pot fi oprite. Chiar și din acestea se poate câștiga ceva!

Zodiile de Apă: Rac, Scorpion, Pești

Luna nouă din Balanță va aduce zile benefice pentru semnele de Apă, le va ajuta să își echilibreze sentimentele și să uite grijile, angoasele, temerile. Eclipsa de Soare în Balanță este de bun augur acum pentru că îi ajută pe nativii din aceste semne să vadă mult mai ușor unde au greșit și cum pot îndrepta greșelile. Este o perioadă de vindecare, echilibrare și refacere care va ajuta mai târziu la o dezvoltare mai rapidă a situațiilor norocoase.

sursa foto: 123rf.com