Jupiter are perioade lungi de retrogradare, iar anul acesta avem Jupiter retrograd în Taur începând cu data de 4 septembrie până pe 30 decembrie. El va reveni la mersul direct în zodia Taurului abia de Revelion. Până atunci, planeta prosperității, a dezvoltării și a șanselor pare să ne dea de furcă! Dar lucrurile nu sunt chiar atât de gri! Jupiter retrograd în Taur are și părți bune, chiar dacă ne pune la încercare pe mulți dintre noi.

Ce înseamnă Jupiter retrograd în Taur

Așa cum este cunoscut pentru astrologi, astrul cel mai norocos, cel care ne oferă cele mai multe șanse în viață, Jupiter este urmărit cu mare atenție în fiecare semn astral și la fiecare schimbare de drum.

Jupiter se află în zodia Taurului din data de 16 mai. În această zodie, energia lui generoasă amplifică nevoia de a fi mai atenți cu posesiunile noastre, cu banii, investițiile și avantajele materiale. Taurul este semn de Pământ, posesiv, iubitor de liniște și confort material, iar influența lui Jupiter îi ajută în acest an pe nativii zodiei să se bucure de câștiguri mai mari și de stabilitate financiară.

Jupiter retrograd în Taur, în perioada 4 septembrie – 30 decembrie, ne face pe toți să ne gândim mai bine la valorile pe care le prețuim și la ceea ce ne oferă cu adevărat liniște și confort. Accentul nu va fi în primul rând pe bani și proprietăți, ci pe calitățile noastre care ne ajută să ne dezvoltăm cariera, afacerile și câștigurile.

Adevăratele valori sunt calitățile noastre, nu banii. În următoarea perioadă, în care va fi Jupiter retrograd în Taur, trebuie să ne evaluăm puterea interioară, capacitatea de analiză și sinteză, dorințele și visurile.

Pe de altă parte, Jupiter retrograd ne îndeamnă să păstrăm și să concervăm ceea ce avem, să nu risipim nimic… nici bani, nici resurse, nici timp și mai ales prietenia și afecțiunea celor din jur.

Cinci zodii provocate de Jupiter retrograd

Taur: prima zodie profund marcată de retrogradarea lui Jupiter este, așa cum era de așteptat, zodia Taurului. Nativii acestui semn trebuie să fie atenți la valorile spirituale și materiale, la calitățile care îi definesc și la imaginea lor publică.

În ultimele patru luni ale acestui an, Taurii trebuie să renunțe la proiectele costisitoare și să se concentreze pe dezvoltarea proiectelor care deja sunt solide și stabile. Cu alte cuvinte, ar trebui să renunțe la orice schimbare majoră și la orice inițiativă care implică riscuri.

Fecioară: cea de a doua zodie profund marcată de Jupiter retrograd în Taur este Fecioara, al doilea semn de Pământ care rezonează cu Taurul. Nativii Fecioare trebuie să își consolideze cariera sau afacerile, să își caute locuri de muncă mai bune, iar sectorul profesional va fi cel mai provocator pentru ei.

Leu: zodia de Foc a Leului a primit o influență benefică din momentul în care Jupiter a intrat în Taur și a avut parte de beneficii profesionale. În ultimele patru luni ale anului, nativii Lei trebuie să își reconsidere poziția și statutul profesional, să încerce să ajungă în posturi de conducere și să se implice în acțiuni noi, chiar dacă sunt riscante.

Săgetător: semn de Foc, Săgetătorul are nevoie de Jupiter pentru a face salturi semnificative. În perioada în care Jupiter este retrograd, Săgetătorii trebuie să se concentreze pe achiziții, economii și stabilitate. Șansele vor fi mai rare, de aceea trebuie să fie mai atenți la propriile resurse și să nu risipească nimic.

Vărsător: nativii din zodia de Aer a Vărsătorului ar trebui să se ocupe mai mult de familie, de părinți, de viitorul copiilor, de confortul casei în care locuiesc. Există riscul să piardă anumite lucruri și să fie o vreme destabilizați. Dar se vor redresa repede, dacă se bucură de sprijinul familiei și al prietenilor apropiați.