Zodiile de Apă sunt cele mai sensibile la începutul sezonului rece, arată horoscopul sănătății pentru luna octombrie 2023. În mod deosebit zodia Scorpionului și zodia Racului. Dar riscurile cele mai mari se răsfrâng asupra altui semn zodiacal.

Zodiile de Foc și sănătatea: Berbec, Leu, Săgetător

Active și implicate în tot felul de activități și proiecte noi, zodiile de Foc nici nu mai au timp să se gândească la sănătatea lor. Vestea bună este că probleme par să le ocolească. După cum arată horoscopul sănătății sunt riscuri minime să apară boli sau afecțiuni mai serioase în această perioadă pentru cele trei zodii de Foc. Nativii Berbeci și nativii Lei sunt cei mai rezistenți, au un tonus ridicat, se bucură de multă energie și nu trebuie să își facă griji din cauza sănătății. Iar nativii Săgetători trebuie doar să fie atenți la uneltele pe care le mânuiesc, să se ferească de tăieturi și julituri.

Zodiile de Foc trebuie să consume acum mai multă carne de vită și legume roșii de toamnă, ardei gras, gogoșari sau varză roșie, precum și portocale roșii pentru a susține imunitatea.

Zodiile de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Zodiile cu semn de Pământ își refac sau își conservă forțele în luna octombrie, când începe cu adevărat sezonul rece. Acum este perioada în care trebuie să își schimbe dieta, să consume mai multe legume și fructe de toamnă, să consume mai multe lactate și carne albă, dietetică. Nativii cu semne de Pământ trebuie să fie atenți la greutatea lor și să adopte un regim alimentar care să îi ajute să scape de kilogramele în plus, dar care să nu afecteze sistemul imunitar.

Dintre zodiile de Pământ, una singură se poate confrunta cu probleme mai mari de sănătate, iar aceasta este zodia Taur. Nativii din Taur este posibil să descopere afecțiuni nebănuite care țin de inimă, circulația sângelui, coloană, articulații sau rinichi. Este vremea să își facă analize medicale la timp și să fie atenți la simptomele neplăcute care pot avertiza asupra unor boli mai grave.

Zodiile de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător

Începutul sezonului rece nu este deloc prielnic pentru zodiile de Aer care suportă mai greu atmosfera umedă și friguroasă. Este posibil să se confrunte cu tot felul de probleme ale căilor respiratorii, cu viroze, sinuzite, inflamații ale ochilor sau migrene. Zodiile de Aer au nevoie de stimulente pentru imunitate, de ședințe în salină, de aromoterapie, de un regim alimentar bogat în fructe galbene și portocalii care conțin multă vitamina C și betacaroten.

Nativii cei mai afectați vor fi cei cu o imunitate slabă, dar și persoanele trecute de 60 de ani care au probleme cu greutatea, care fumează sau care își neglijează sănătatea. Multe probleme se pot complica după eclipa de Soare din zodia Balanței, din data de 14 octombrie, arată horoscopul sănătății pentru luna octombrie.

Zodiile de Apă: Rac, Scorpion, Pești

Nativii din zodii de Apă se pot confrunta cu probleme mai serioase de sănătate la începutul sezonului rece. Din data de 12 octombrie, Marte intră în Scorpion și avertizează asupra unor accidente și probleme neprevăzute pe plan medical. Mare atenție la toate activitățile dificile care presupun risc mare de accidente. Mare atenție în trafic, la volan!

Nativii cu semn de Apă trebuie să fie atenți cu tratamentele prescrise, să urmeze sfaturile medicilor și să își întărească imunitatea cu legume roșii și galbene. Ardeii, varza roșie, morcovii trebuie consumate în stare crudă, în salate stropite cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Se recomandă și carnea roșie sau carnea de pește în acest sezon precum și perioade mai lungi de odihnă.