Începutul verii este o perioadă de acumulare a energiei, de tonifiere și de protecție emoțională, arată horoscopul sănătății pentru luna iunie. Va fi o perioadă prielnică pentru toate activitățile fizice, rezistența organismului sporește, țesuturile se regenerează mai ușor, rănile se vindecă mai repede. În plus, Venus din Leu arată un control mai bun al emoțiilor și un echilibru între dorințe, pasiuni și visuri.

Zodiile de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Dacă ești născută într-o zodie de Foc, te vei bucura de un sezon cald lipsit de griji în ceea ce priveşte starea ta de sănătate. Trebuie să fii atentă şi să te fereşti de curenţii de aer rece, deoarece problemele mai vechi cu sinusurile pot reapărea la începutul lunii iunie, dacă vremea este ploioasă. Dar acestea sunt probleme minore, care se pot rezolva cu tratamente naturiste pe bază de apă de mare, aerosoli și inhalații.

În cazul în care porţi ochelari de ceva vreme, nu uita să mai faci un control oftalmologic în luna iunie. Vederea ta slăbeşte şi trebuie să o protejezi. Ai încredere în sfaturile medicului oftalmolog, pentru că avertismentele lui te vor ajuta să îți menții vederea bună mulți ani de acum încolo.

Zodiile de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn  

Starea ta de sănătate se va îmbunătăţi simţitor în primele luni calde ale anului, mai ales dacă ai avut probleme serioase în sezonul mai rece al acestui an. Dacă ai suferit o intervenţie chirurgicală şi urmezi un tratament costisitor, Jupiter din Taur te va ajuta să scapi de medicamente, să îți fortifici organismul și să îți recapeți energia.

Tot Jupiter, aflat în armonie cu zodiile de Pământ, poate accelera vindecarea unei afecţiuni mai puţin severe care poate apărea în iunie şi care îţi va afecta sistemul digestiv. Combină tratamentele clasice cu ceaiurile gastrice!

Zodiile de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător  

Perioada mai dificilă din punct de vedere al sănătăţii va fi destul de scurtă, la începutul lunii iunie. Pe parcursul verii, vor fi puţine momentele în care nu te vei simţi bine, iar durerile de cap şi lipsa de energie pot fi puse pe seama programului aglomerat de la serviciu.

În general, în iunie și în sezonul cald, vei avea un tonus foarte bun, arată horoscopul sănătății pentru luna iunie. Venus aduce vești bune, te ajută să îți schimbi unele obiceiuri și să îți faci un program mai sănătos de viață, cu multă mișcare în aer liber. Trebuie doar să fii atentă la mici accidente când faci sport sau când muncești intens. Nu este exclus să te accidentezi uşor la mâini, brațe, degete. Fii foarte atentă când manevrezi obiectele grele sau când vrei să tai ceva.

Zodiile de Apă: Rac, Scorpion, Pești  

Sfârşitul primăverii şi prima perioadă cu temperaturi ridicate a anului îţi provoacă iar migrene şi probleme cu tensiunea arterială. Încearcă să faci plimbări lungi în aer curat, cât mai des, şi nu uita să toate problemele de la serviciu trebuie să rămână la serviciu.

La începutul lunii iunie te vei simţi mai bine, îți vei recăpăta energia, dar trebuie să faci un efort și să mănânci alimente mult mai sănătoase, cât mai puțin procesate termic precum salatele, peștele la grătar și fructele de vară. Ar fi bine să repeţi controlul ginecologic la începutul verii şi să profiţi de orice moment de relaxare în natură.