Fecioarele sunt guvernate de Mercur, la fel ca şi Gemenii. Dar zodia Fecioarei primește o influență deosebită din partea lui Mercur. El este, în primul rând, mentorul spiritual al nativilor zodiei. Are mai puţină importanţă latura sa comercială şi artistică despre care se spune că predomină în zodia Gemenilor.

Mercur le înzestrează pe Fecioare cu o logică imbatabilă. Datorită lui, nativii din zodia Fecioarei par mereu foarte bine organizați și bine ancorați în realitate. Ei apelează întotdeauna la argumentele logice și simple pentru a demonstra ceva și niciodată nu visează să atingă scopuri imposibile. De altfel, visurile sunt inutile pentru Fecioare… degeaba visezi la ceva, dacă nu îl poți obține!

Fecioarele au o viaţă interioară bogată

Mercur le dăruieşte Fecioarelor înţelepciune şi numeroase şanse de a progresa, de a lăsa în urmă condiţia socială pe care o au la naştere. Mercur reprezintă idei, soluţii şi informaţii. El le dezvăluie nativilor din Fecioară plăcerea de a călători şi de a descoperi în fiecare zi ceva nou.

Tot Mercur este pus pe şotii, ştie să se joace şi să negocieze, şi chiar să înşele. Datorită acestei planete, Fecioarele sunt mult mai pragmatice decât Gemenii, mai muncitoare şi mai ordonate. Dar sunt şi firi mai reci decât nativii din Gemeni și au relaţii de prietenie mult mai restrânse. Nativii din zodia Fecioarei pun accentul pe viaţa lor interioară, pe satisfacțiile proprii care vin din carieră și avantajele materiale, decât din iubire şi socializare.   

Nativii din zodia Fecioarei mai norocoși la câştiguri

Grecii considerau că Mercur era cel mai inteligent şi versatil zeu. Legendele povestesc că el ar fi inventat alfabetul, astronomia, o bună parte din sporturi şi portativul muzical. Nativii din Fecioară păstrează şi ei o parte din calităţile ingenioase ale patronului lor, dar nu sunt la fel de inventive ca Gemenii. În schimb, ştiu să profite din plin de oportunităţile pe care le oferă viaţa şi de persoanele mai slabe, de pe urma cărora pot profita.

Fecioarele sunt şi norocoase la bani, poate în măsură mai mare decât Gemenii, şi poate pentru că sunt mult mai muncitoare şi îşi urmăresc cu mare atenţie scopurile financiare. Se spune că numărul norocos al Fecioarelor este 5, pentagrama magică, considerată din timpuri străvechi un simbol al protecţiei.    

Mercur favorabil versus Mercur nefavorabil

În perioadele în care Mercur se află în mers direct, el este favorabil nativilor din zodia Fecioarei și îi ajută să își împlinească scopurile practice. Dar în perioadele în care Mercur este retrograd, Fecioarele trebuie să fie mai prudente, să se ocupe mai mult de echilibrul și de starea lor interioară, decât de bani, posesiuni și ambiții profesionale.

Mercur favorabil: ordine, precizie, raţiune practică, inteligenţă, hărnicie, cumpătare.

Mercur nefast: muncă exagerată, tendinţă spre singurătate, neglijează prietenia şi sentimentele celorlalţi.