Copii născuți în septembrie, mai buni la școală

Cum școala începe de obicei între 1 și 15 septembrie cam peste tot în lume, copiii născuți în această lună sunt de obicei puțin mai mari decât colegii lor. Spre exemplu, dacă ai un copil născut pe 8 septembrie, va avea deja 7 ani când va merge în clasa I. Dar mulți dintre colegii lui pot fi cu câteva luni mai mici, iar la vârsta aceasta o diferență cât de mică se cunoaște. Astfel că, elevii născuți în septembrie vor fi mai receptivi, mai atenți, mai activi și mai curioși. Ei vor avea rezultate mai bune la școală, cel puțin în ciclul primar, ceea ce a fost confirmat deja de mai multe studii realizate în America.

Persoanele născute în septembrie sunt mai echilibrate

Cel puțin așa reiese dintr-un studiu britanic, în care a fost analizat impactul luminii naturale și a condițiilor meteorologice asupra bebelușilor. În septembrie, când noaptea este aproape egală cu ziua, când temperaturile sunt și ele echilibrate, atmosfera senină și suficient de caldă are efecte benefice asupra psihicului. Se presupune că aceste persoane nu au manifestări extreme și că se numără printre cele mai diplomatice și răbdătoare, ceea ce le asigură și succesul în carieră.

Sistemul imunitar este puternic

Conform statisticilor realizate în America și Marea Britanie, persoanele născute în septembrie se bucură de o imunitate puternică, cel puțin pînă la cea de a doua tinerețe. Bebelușii care vin pe lume în septembrie au timp să își întărească imunitatea până la venirea iernii și sunt mai puțin afectați de bolile de sezon care încep să se manifeste în decembrie sau ianuarie. Ei se numără mai rar printre cei care se îmbolnăvesc ușor de la viruși și bacterii, de boli cronice sau afecțiuni ale oaselor.

Personalitatea îi ajută să aibă succes

Se mai spune despre persoanele născute în septembrie că sunt firi precaute, bine organizate, atente la detalii și studioase. Au un caracter independent, sunt puternice şi deosebit de răbdătoare. Sunt orientate spre carieră, bine organizate şi pot face faţă presiunii. Gândesc mult înainte de a acţiona şi se bazează pe raţiune, spre deosebire de persoanele născute vara care sunt mai emoționale și impulsive.

Au calități excelente de la Fecioară și Balanță

Persoanele născute în septembrie au trăsăturile frumoase ale Fecioarelor și Balanțelor. Sunt caracterizate prin modestie, meticulozitate și hărnicie. Sunt buni organizatori și sunt foarte practice și muncitoare. Se știe că sunt foarte sociabile, paşnice și realiste, iar în dragoste sunt romantice și fermecătoare.

sursa foto: 123rf.com