Persoanele responsabile și devotate care dețin un animal de companie vor spune mereu, la unison, că nu-și pot vedea viețile fără micii membri ai familiei. Dacă te gândeşti să-ţi iei un câine, noi suntem aici pentru a-ţi arăta care sunt cele mai frumoase lucruri pe care acesta le va aduce în viaţa ta:

  1. Nu te vei simţi niciodată singură 

Cu toţii avem nevoie, uneori, de câteva momente în care să fim noi cu noi. Unul dintre cele mai puternice sentimente, care lasă urme adânci în sufletele noastre, este cel de singurătate. 

Câinele este cel mai loial animal de companie, iar una din primele schimbări pe care le vei observa este că nu te vei mai simţi niciodată singură. Dragostea sa necondiţionată îl va face să-ţi ofere sprijinul emoţional de care ai nevoie, în special în momentele dificile din viaţa ta. 

  1. Te ajută să devii o persoană (mai) bine organizată

Un animal de companie este, raţional vorbind, o responsabilitate. Asemenea unui copil, acesta depinde în mare parte de tine. Astfel, atunci când deţii un patruped, trebuie să ştii că programul tău va trebui să fie realizat în concordanță cu necesităţile lui. Plimbările unui cățel trebuie efectuate la ore fixe, astfel încât este indicat să fii acasă la timp.

Îţi recomandăm să apelezi la un calendar digital, pentru a-ţi seta diferite remindere importante pentru blănosul tău. Astfel, poţi fi sigură că ai mereu suficientă hrana uscata caini, conserve cu hrană umedă, că îi vei face deparazitarea internă, externă şi vaccinurile la timp. 

  1. Vei atinge numărul zilnic recomandat de paşi

Indiferent că obişnuieşti să faci sport regulat sau nu, odată ce deţii un câine, vei petrece mai mult timp în aer liber. Plimbările zilnice cu animalul tău de companie te vor ajuta să atingi cu uşurinţă numărul zilnic de paşi recomandat de către specialişti. Institutul Național de Sănătate și Asistență Socială a constatat că persoanele care dețin un câine au mai multe șanse de a face 30 de minute sau mai multă mișcare în fiecare zi, decât cele care nu au. 

Câinii trebuie plimbați frecvent, pentru a fi sănătoși, așa că simțul responsabilității ar trebui să te motiveze suficient. Dacă vei adăuga şi câte un joc în timpul petrecut împreună afară, atunci efortul fizic va creşte considerabil pentru amândoi. 

  1. Câinele te ajută să ai o inimă sănătoasă 

Deținerea unui câine te poate ajuta să trăiești mai mult. O analiză cuprinzătoare a studiilor publicate între 1950 și 2019 a constatat că proprietarii de câini aveau un risc mai mic de deces. Studiile sugerează că proprietarii de câini au un nivel scăzut al tensiunii arteriale și răspunsuri îmbunătățite la stres. Cercetările au ajuns la concluzia că legătura dintre oameni și câini reduce stresul, care este o cauză majoră a problemelor cardiovasculare. 

Stresul, unul din duşmanii noştri de temut, poate fi redus considerabil prin simpla prezenţă a căţelului în viaţa ta. Chiar și mângâierea unui câine scade tensiunea arterială și ritmul cardiac, încetinește respirația și relaxează mușchii încordați. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington au descoperit că mângâierea unui câine timp de 10 minute poate reduce semnificativ cortizonul, hormonul major al stresului. 

A fi stăpâna unui animal de companie, în special a unui cățel, este una dintre cele mai frumoase responsabilități pe care le poți avea în viață. Noi am prezentat mai sus doar o mică parte din beneficiile pe care acesta le aduce în viața ta. Blănosul tău te va iubi pentru totdeauna și va fi cel mai bun partener, așa că asigură-te că îl tratezi pe măsură!


Sursa foto: Shutterstock