Iată 3 sfaturi utile pentru a-ți menține sănătatea sistemului periferic:

1.      Adoptă o dietă nutritivă

Pentru a te putea bucura de o bună funcționare a sistemului nervos periferic, este crucial să adopți o alimentație echilibrată și sănătoasă. Acest gen de schimbare trebuie să apară ca un stil de viață, nu doar o dietă pentru o scurtă perioadă de timp. Obișnuiește-te să consumi alimente bogate în vitamina B, omega-3 și antioxidanți pentru a-ți asigura aportul de substanțe benefice. Consumul adecvat de nutrienți esențiali are rolul de a susține funcționarea optimă a nervilor și a celorlalte componente ale sistemului nervos periferic. O listă cu alimentele recomandate în acest caz ar include alimente bogate în aceste vitamina B și omega-3 precum peștele gras, nucile și semințele, iar la capitolul antioxidanți intră în principal legumele cu frunze verzi. Această schimbare în dieta ta poate avea un impact pozitiv extrem de important asupra sănătății sistemului nervos.

2.      Fă zilnic mișcare

Mișcarea fizică este absolut necesară pentru buna funcționare a organismului, mai ales când vine vorba despre sistemul nervos periferic. Exercițiile fizice au un rol esențial în menținerea sănătății, dar și pentru întărirea sistemului nervos. Implementează în rutina ta zilnică activități distractive cum ar fi dansul, yoga sau înotul, ori ieși cât mai des la plimbări prin natură sau mergi pe jos până la muncă. Acest gen de activități contribuie la circulația sângelui și la menținerea elasticității nervilor. Sportul practicat regulat poate fi un important adjuvant și pentru reducerea inflamațiilor.

3.      Apelează la suplimente alimentare

Nu în ultimul rând, apelarea la suplimentele alimentare atunci când este cazul poate fi extrem de benefică pentru buna funcționare a sistemului nervos. Pe lângă o alimentație sănătoasă, este important să conștientizezi că unele vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea nervilor pot fi dificil de obținut în cantități suficiente doar din mâncare. Astfel, poți apela la suplimente alimentare precum este Tiolin Complex de la HelpNet.ro care a fost special conceput pentru pentru a suplimenta vitaminele necesare sănătății sistemului nervos periferic, în caz de deficiență. Acesta conține vitaminele E, B5, B6, B2, B1 și multe alte substanțe benefice care te vor ajuta să-ți întărești sistemul nervos și să combați posibilele boli care ar putea apărea. Nu uita, totuși, că este important să discuți cu un medic sau farmacist înainte de a lua orice fel de supliment pentru a putea alege exact ceea ce ți se potrivește.

Așadar, combate problemele sistemului nervos periferic prin urmarea acestor trei pași simpli. Fă sport, mănâncă sănătos și consumă suplimente atunci când este cazul!

Sursă foto: pexels.com