În topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa se află, de ani buni, cele din Viena, Budapesta, Praga și München. Acestea sunt deja renumite pentru decorațiunile impresionante, dar și pentru numeroasele surprize pregătite pentru vizitatori. Cu siguranță, acestea ar trebui incluse pe lista destinațiilor pe care ar trebui să le vezi cel puțin o dată în viață. În plus, prețurile sunt pentru toate buzunarele, astfel că te poți bucura de un city break superb în preajma Sărbătorilor de Iarnă, fără să scoți din buzunar sume piperate.

În această perioadă încă mai poți găsi diverse oferte speciale atât la agențiile de turism, cât și la companiile aeriene și la hotelieri, în cazul în care dorești să-ți organizezi excursia pe cont propriu.  În cazul în care suma pe care ai economisit-o este una modestă, poți cumpăra în rate o excursie  la târgurile de Crăciun.

Pași simpli pentru a găsi cel mai avantajos credit 

Dacă ești în căutarea unei soluții financiare pe termen scurt pentru o excursie la târgurile de Crăciun poți lua în considerare accesarea unui credit cu buletinul fie de la bancă, fie de la IFN-uri.

Pentru a avea siguranța că găsești un împrumut avantajos , îți recomandăm să ții cont de următoarele sfaturi:

  1. Verifică mai multe oferte de creditare și compară-le în funcție de costuri.
  2. Pândește ofertele. Unele IFN-uri oferă credite cu dobândă 0 în primele 30 de zile. În paralel, băncile îți reduc dobânda în cazul în care îți deschizi cont de salariu sau închei o asigurare de viață.
  3. Informează-te despre comisioane. Un credit rentabil vine la pachet cu un număr redus de comisioane, cu valori cât mai mici.
  4. Fii atent la condițiile de acordare, pentru a nu pierde timpul aplicând pentru un credit pe care nu ai șanse să-l obții.
  5. Analizează cu atenție valoarea DAE, fiind de preferat să fie scăzută. 

Credit de la bancă sau de la IFN?

Răspunsul la această întrebare depinde atât de suma de care ai nevoie, cât și de condițiile de eligibilitate pe care la îndeplinești.

De exemplu, IFN-urile sunt cunoscute pentru condițiile blânde de acordare, ofertele fiind accesibile inclusiv clienților care au figurează în evidențele Biroului de Credit. În majoritatea cazurilor, un credit online rapid sau urgent îți asigură o sumă de până la 4.000 de lei, din care ai putea achita cazarea și biletele de avion către un city break într-un oraș recunoscut pentru frumusețea târgurilor de Crăciun găzduite. Totuși, dacă ai nevoie de o sumă mai mare, anumite IFN-uri îți pot acorda până 20.000 de lei. În funcție de creditor, perioada de rambursare variază între câteva săptămâni și în jur de 24 de luni . 

Un credit rapid sau urgent de la IFN poate fi obținut online, fiind important să ai la îndemână buletinul când trimiți cererea de solicitare a împrumutului. 

În paralel, și de la bănci poți obține un credit cu buletinul, de până la maximum 125 – 150.000 de lei, dacă veniturile tale sunt raportate la ANAF. Însă, pentru a avea șanse să primești undă verde la finanțate trebui să ai un venit stabil, de preferat mai mare decât salariul minim pe economie, o vechime de cel puțin 3 luni la actualul job și un istoric pozitiv de plată. Însă, perioada minimă de rambursare este, la majoritatea băncilor, de 6 luni sau 1 an.