Cunoscând semnificațiile florilor, oamenii le dăruiesc pentru a-și exprima sentimentele în momentele cheie din viața lor. În acest fel, florile au devenit un cadou în sine, nu doar simple aranjamente florale care însoțesc un cadou.

Semnificațiile florilor: emoții

Secole la rând, buchete de flori au fost dăruite în vremuri de sărbătoare, de doliu sau de noi începuturi. În acest fel, florile au fost folosite ca metodă de exprimare a unor emoții și sentimente puternice, punându-se bazele unei simbolistici care ne ghidează și astăzi.

În Biblie, florile simbolizează diverse virtuți, cum ar fi dragostea, credința și speranța. De exemplu, crinul reprezintă puritatea, inocența și învierea, în timp ce trandafirul simbolizează dragostea, frumusețea și speranța.

Fiecare floare are o semnificație aparte, însă emoția transmisă se poate schimba în funcție de culoare. Iată câteva exemple în ceea ce privește semnificația culorilor în limbajul florilor:

– roz înseamnă feminitate, grație, blândețe;

– roșu înseamnă iubire, pasiune și dragoste profundă, mai ales dacă ne referim la un buchet trandafiri;

– violet înseamnă eleganță, mister, regalitate;

– alb înseamnă inocență, sinceritate, noroc sau omagiu;

– galben înseamnă fericire și optimism;

– portocaliu înseamnă energie și căldură.

Iată, pe scurt, semnificația celor mai căutate flori în special în florarii online, unde oferta este mult mai bogată decât în florările fizice:

1. Lalele – iertare (albe), veselie (galbene), fericire si familie (roz și violet).

2. Orhidee – un nou început: mutarea în casă nouă, nunta, logodnă, etc.

3. Crinii albi – condoleanțe și simpatie.

4. Frezii – prietenie

5. Iris – înțelepciune

6. Trandafirii – reprezintă o gamă largă de emoții și intenții, de la pasiune și dragoste profundă, la devotament, loialitate și condoleanțe.

Ce emoții transmiți când oferi trandafiri

Fără îndoială, trandafirul este cea mai dăruită floare din întreaga lume, datorită statutului său de floare romantică. Însă trandafirii înseamnă mai mult de atât. De fapt, putem spune că trandafirul este un simbol al unor emoții puternice: de la dragoste și pasiune, până la respect și devotament.

Cu o paletă atât de bogată de emoții, trandafirii pot fi dăruiți la aniversări, nunți, cereri în căsătorie și chiar înmormântări, ca un simbol al iubirii eterne.

Iată, pe scurt, ce transmiți când oferi trandafiri, în funcție de culoare:

Trandafiri albi – puritate, inocenta, virtute si sinceritate.

Trandafiri galbeni – prietenie

Trandafiri portocalii – admirație, pasiune intensă

Trandafiri roșii – dragoste și pasiune, devotament.

Indiferent ce mesaj ai de transmis, ai toate șansele să poți face asta prin buchetul de flori potrivit.

Sursa foto: unsplash.com