Pe măsură ce descoperă lumea, cei mici încep să viseze cu ochii deschiși la viitor și să-și facă planuri mai mari decât ei. De multe ori, dorințele lor ne iau prin surprindere. Așa sunt copiii: pentru ei, nu există limite. Poate doar luna de pe cer, dar sigur găsesc ei o soluție să treacă și peste această barieră. E bine să acordăm atenție încă de timpuriu la semnalele pe care ni le transmit și să încercăm să venim în sprijinul lor. Sclipirea din ochii unui copil de 5 ani poate deveni, peste alți 20, cea din ochii părinților, văzându-l fericit și împlinit.

De multe ori suntem tentați să ne ghidăm copiii către lucruri care ne-ar aduce nouă satisfacție – o facultate de top, o carieră bănoasă – și uităm de ceea ce-și doresc ei cu adevărat. Un copil ambițios este un viitor adult ambițios care își va atinge țelurile indiferent de obstacolele care îi ies în cale. Cu acest gând în minte, trebuie acționat în consecință.

De Black Friday, Carrefour România susține visele copiilor prin joacă

Pentru copii, joaca este răspunsul la orice întrebare. Este cel mai simplu, eficient și, mai ales, distractiv mod prin care descoperă lumea, învață lucruri noi și deprind abilități care îi vor ajuta mai târziu în viață. 

De la 1 noiembrie, în toate magazinele Carrefour, Black Friday vine cu o selecție variată de jucării la prețuri reduse semnificativ: jucării din lemn, LEGO, mașinute, păpuși, plușuri și multe altele. Mai mult, în perioada 9-10 noiembrie, Carrefour pregătește o promoție specială cu reduceri de 50% la o gamă extinsă de jucării, ca râsetele în familie să răsune și mai tare. Mai exact, când cumperi o jucărie, primești înapoi 50% din valoarea sumei sub formă de cupon pentru următoarele sesiuni de cumpărături la Carrefour. 

Jucăriile sunt nelimitate – timpul, însă, trece cât ai bate din palme. Promoția este valabilă doar pe 9 și 10 noiembrie, în toate formatele de magazin Carrefour (fizic, online), iar clienții pot utiliza cupoanele până pe 22 noiembrie.

Iată cum contribuie joaca la procesul de creștere al copilului tău

Adesea ne îngrijorăm că timpul alocat jocului este unul pierdut, mai ales pe măsură ce copiii încep să crească, dar te-ai întrebat vreodată ce legătură există între joacă și abilitățile personale ale copilului tău? Iată câteva exemple în care jucăriile devin „profesorii invizibili” ai copilului tău:

Păpuși și jucării din pluș

Îți amintești prima jucărie din copilărie? Probabil îți fuge gândul la o păpușă sau un animăluț de pluș. În mintea inocentă a copiilor, păpușile prind viață și se transformă în adevărate partenere de discuție. Conversațiile imaginare în compania păpușilor contribuie la dezvoltarea unor competențe interumane esențiale precum empatia și comunicarea, dezvoltând, prin jocul de rol, abilități cognitive esențiale pentru viitor. Iar dacă exercițiul comunicării începe de la o vârstă fragedă, prin rafinarea în timp, îi va ajuta pe cei mici să-și exprime opiniile, nevoile, așteptările, reținerile cu încredere și curaj. De asemenea, prezența în camera de joacă a unor păpuși, figurine și plușuri de forme și dimensiuni diferite îi permit copilului tău să capete principiul diversității umane. În perioada 9-10 noiembrie, reducerile de Black Friday la Carrefour ajung și la raftul de păpuși Aimantine, spre bucuria fetițelor, mai ales. Și pentru că cel mai bun prieten al omului este câinele, din oferta de sezon nu lipsesc nici plușurile patrupede din colecția Max & Sax, îndrăgite de toți copiii.

Seturi LEGO

Multă lume iubește LEGO –  de la mic, la mare, e greu să reziști tentației de a pune un set în coș când treci pe lângă raionul cu jucării. Asamblarea de LEGO, una dintre cele mai populare activități care îmbină în mod creativ joaca și procesul de învățare pentru cei mici, a trecut cu brio testul timpului. Seturile sunt adaptate în funcție de vârstă și pasiuni și oricine poate pune cărămidă peste cărămidă pentru a construi ceva spectaculos – copii, părinți, bunici. Este un mod relaxant de a petrece timp alături de familie. Cea mai bună parte e că seturile LEGO vin la pachet cu o grămadă de lecții pentru cei mici – la nivel cognitiv (dezvoltă creativitatea, spiritul de echipă, perseverența, gândirea analitică, răbdarea și motivația de a-și depăși limitele cu fiecare nouă creație), dar și fizic (le dezvoltă dexteritatea). Până aici, avem rețeta perfectă pentru a crește un viitor adult de succes. În perioada 9-10 noiembrie, Carrefour pune la încercare creativitatea celor mici, oferind extra reduceri la toată gama LEGO. Online sau în magazinele fizice, jucăriile preferate ale copiilor așteaptă să își găsească perechea. 

Mașinuțe 

Nu degeaba copiii, în special băieții, dezvoltă la maturitate o pasiune pentru mașini. Mașinile sunt obiecte atemporale, foarte populare și parte importantă din educația timpurie. În timp ce se joacă cu acestea, sistemul nervos și mușchii sunt puși la treabă. Așa se face că, fără să-și dea seama, copiii își exersează coordonarea dintre minte și corp atunci când trag, împing, aruncă, ridică de mașinuțe, dezvoltând în timp abilități motorii fine și simțul orientării. Mai mult, atunci când le pun în mișcare, descoperă concepte noi precum: viteză, greutate, inerție sau distanță. La fel ca în cazul seturilor LEGO, și aceste jucării stimulează creativitatea. În timpul jocului, își imaginează diferite scenarii și asumă roluri precum pilot de curse, pasager sau chiar mecanic auto. La rafturile Carrefour găsești o varietate de mașinuțe la prețuri speciale, reduse cu 50%. Întrebarea care se pune este: cu telecomandă sau fără, mică sau mare și, mai ales, pe ce culoare? Rămâne temă de gândire pentru cei mici până pe 9 și 10 noiembrie. 

De Black Friday la Carrefour, poți face cumpărături în rate cu cardul BT Direct

La Carrefour, surprizele se țin lanț până la data de 4 decembrie. Dincolo de reducerile de până la 50% la categorii extinse precum electronice și electrocasnice, jucării, haine sau articole pentru casă, te bucuri de posibilitatea de a plăti în 3 rate fără dobândă la cumpărăturile de minimum 500 de lei în toate magazinele fizice Carrefour și online, pe carrefour.ro. Mai mult, dacă folosești Cardul Direct de la Carrefour, primești înapoi 5% din valoarea coșului de cumpărături, valabil în magazinele fizice indiferent de format și ai 1,66% dobândă lunară pentru finanțare de minimum 2500 de lei pentru o perioadă de cel puțin 22 de luni.  

Reducerile de Black Friday se găsesc din abundență în magazinele Carrefour, indiferent de format, iar pentru aceia care preferă să facă shopping din confortul casei, ofertele sunt disponibile și online, pe site-ul carrefour.ro. Rapid și eficient, statisticile arată ca shoppingul online este printre primele opțiuni ale românilor atunci când vine vorba perioada reducerilor de Black Friday.