Iată câteva aspecte pe care trebuie să le cunoști despre consumul de fructe

  • Mai înainte de toate, trebuie să cunoști primul beneficiu pe care îl oferă consumul de fructe. Acela este aportul de vitamine pe care îl oferă organismului, în principal vitaminele A și C. Pentru ca organismul să aibă parte de aceste elemente, care joacă un rol important la întărirea imunității, specialiștii recomandă ca fructele să fie crescute natural, fără să aibă mutații. În alimentația ta, poți integra cu succes fructe proaspete, pe care le poți regăsi în ofertele Auchan.ro. Este esențial ca organismul să primească toate aceste elemente, pentru buna funcționare a sa.
  • Consumul de fructe ar putea fi benefic pentru organism, doar în condițiile în care este unul regulat și nu în exces. De altfel, specialiștii recomandă integrarea în alimentație a fructelor de pădure, în special afinele și zmeura, deoarece conțin antioxidanți și ajută la creșterea imunității. De altfel, sunt considerate „fructe – minune”, după ce specialiștii au efectuat studii și au descoperit că pot ajuta la încetinirea celulelor și pot proteja împotriva afecțiunilor de inimă.
  • Specialiștii recomandă ca fructele să nu fie consumate, de exemplu, înainte de culcare. În primul rând, acestea sunt bogate în zahăr, iar consumul înainte de somn poate să crească nivelul de zahăr în sânge. De asemenea, îți oferă energie, motiv pentru care vei avea un somn mai agitat. Un alt aspect negativ reprezintă deteriorarea gingiilor, iar stomacul poate deveni balonat, aspect care creează un real disconfort. Printre fructele pe care să le eviți înainte de somn se numără bananele, ananasul, mandarinele sau merele. În schimb, pe timpul zilei, mai ales între mese, pot fi consumate!
  • Pe de altă parte, consumul de fructe ajută în procesul de slăbire, dacă ai acest aspect în plan. Fructele pot reprezenta o gustare perfectă între mese sau chiar dimineața, când ai nevoie de energie pentru a-ți începe ziua. De altfel, conțin vitamine și minerale, elemente necesare organismului, mai ales în procesul de scădere în greutate. Pe lângă aceste aspecte, ajută la încetinirea îmbătrânirii tenului și reduce riscul de diabet de tip II.
  • Nu în ultimul rând, consumul de fructe poate proteja colonul și îți poate ușura digestia. De altfel, reduce constipația și protejează colonul în fața apariției unor boli inflamatorii. Totodată, specialiștii susțin că un consum regulat de fructe proaspete poate să reducă riscul apariției bolilor cardiovasculare.

În concluzie, integrarea fructelor proaspete în alimentația zilnică va oferi reale beneficii organismului, iar medicii nutriționiști îndeamnă să fie încercate și în preparate! De exemplu, piersica poate fi integrată într-o salată, iar merele pot fi consumate la cuptor, cu alte legume. Va oferi un altfel de gust mâncării. Totodată, nu uita să te hidratezi corespunzător, în fiecare zi, pentru a ajuta digestia!

Sursă foto: Pexels.com