Anunțul întâlnirii celor prime doamne a fost făcut chiar de Casa Albă, iar primele imagini cu Jill Biden îmbrățișând-o pe soția lui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, au făcut înconjurul planetei.

„De Ziua Mamei, inima mea este alături de tine, Prima Doamnă Olena Zelenska, și de toate mamele curajoase și rezistente ale Ucrainei”, a scris Jill Biden pe Tweeter, lângă fotografiile care o înfățișează alături de Olena Zelenska.


Jill Biden și Olena Zlenska s-au întâlnit în localitatea Uzhorod din vestul țării, în apropierea graniței cu Slovacia.

Prima apariție publică a Olenei Zelenska

Potrivit oficialilor americani, acest e prima dată când Olena Zelenska apare în public de la începutul conflictului, pe 24 februarie

Și dacă la București ambele prime doamne au adoptat ținute mai elegante, în Ucraina, Olena Zeelenska și Jill Biden au ales stilul smart casual.

Astfel, dacă Jill Biden a purtat o rochie midi, cu imprimeu alb și verde, asortat cu o curea subțire maro, sacou bej în aceeași nuanță cu cizmele de piele întoarsă, Olena Zelenska a ales o ținută de inspirație masculină.

Sacou și pantalon bluemarin cu dungulițe subțiri albe, tricou alb la baza gâtului și pantofi sport albi: acesta a fost alegerea primei doamne a Ucrainei, apreciată de internauții din toată lumea.

U.S and Ukraine First Ladies meet in Uzhhorod, Ukraine – 08 May 2022SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Cine e Olena Zelnska

Olena Zelenska, actuala Prima Doamnă a Ucrainei, este soția președintelui Volodimir Zelenski din 2003, iar cei doi s-au cunoscut încă din liceu.

Olena Zelenska s-a născut în Kryvyi Rih, un oraș din sudul Ucrainei, pe 6 februarie 1978. Ea și soțul ei au fost colegi de liceu, dar nu se cunoșteau foarte bine.

Volodimir a povestit că erau în clase diferite și deși îi știa pe mulți dintre colegii ei, pe ea nu o prea știa.

Între ei nu a fost dragoste la prima vedere, cei doi au început să formeze un cuplu abia când Olena Kiyashko (nume de familie de fată) era studentă la Facultatea de Inginerie Civilă a Universității Naționale Kryvyi Rih, iar Volodymyr Zelenskiy își obținea deja diploma în drept la Institutul Economic Kryvyi Rih.

Cei doi s-au căsătorit în septembrie 2003, după opt ani de relație, iar imediat după nuntă, s-au mutat la Kiev.Deși Volodimir era celebru, fiind un comedian cunoscut, Olena a preferat mereu să stea în umbră și să nu apară în lumina reflectoarelor.

Olena nu a atras atenția doar cu frumusețea ei, ci și prin felul în care își susține soțul. De fiecare dată apare la brațul lui și îl privește ca o adolescentă îndrăgostită, sprijinându-l în toate alegerile lui, chiar dacă nu e de acord chiar cu toate.

Cuplul prezidențial are doi copii, o fată, Oleksandra, care s-a născut în 2004, și un băiat, Kyrylo, care a venit pe lume în 2013.

Citește și: Carmen Iohannis s-a întâlnit cu Jill Biden. Ce rochii au purtat cele două prime doamne

Alina Kabaeva ar fi însărcintă din nou. Vestea care l-a înfuriat de liderul de la Kremlin