În cadrul paradei militare ce va avea loc pe 1 decembrie 2018 la București vor lua parte și militari străini din Ucraina, Turcia, SUA, Slovacia, Republica Moldova.

Vor fi militari și din Regatul Marii Britanii și al irlandei de Nord, Portugalia, Polonia, Lituania, Letonia, Italia, Grecia, Germania, Franța, Estonia, Croația, Cehia, Canada, Bulgaria și Albania.

Parada militară de 1 decembrie 2018 din București. Programul evenimentelor

Un alt moment important va avea loc în parcul Carol I la Mormântul Ostașului Necunoscut.

Aici va avea loc o ceremonie religioasă, se vor depune jerbe și coroane de flori, defilări, expoziții de tehnică militară de luptă și armament, întâlniri cu militari veterani și veterani de război.

La parada de 1 decembrie 2018 vor lua parte aproape 4.000 de militari și specialiști cu 200 de mijloace tehnice, 50 de aeronave.

În finalul paradei militare va defila cavaleria Jandarmeriei şi în premieră un detaşament de voluntari, cavaleria Ministerului Apărării Naţionale.

Ziua Națională a României e un prilej de bucurie

Elementele de noutate sunt reprezentate de

– detaşamentul format din transportoarele blindate pentru trupe „Piranha 5”

– o serie de echipamente noi din dotarea Statului Major al Apărării

– o instalaţie de rachete „Patriot”, care va intra în dotarea Armatei române începând de anul viitor

– o serie de detaşamente în ţinută de epocă

– un detaşament de rezervişti voluntari şi Asociaţia militarilor veterani şi veteranilor cu dizabilităţi vor defila în premieră.

Toate mijloacele aeriene programate, planificate să zboare la paradă

– elicopterele IAR-330H

– elicopterele navalizate IAR-99 Şoim

– F-16

– F-18 ale forţelor armate canadiene

– C-130 Hercules

– Spartanul

– Iacării Acrobaţi.

Cum va fi vremea pe 1 decembrie 2018

Vremea se va menține rece, cu valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronunțat în extremitatea de sud-vest și de sud-est a țării.

În anumite zone, minimele vor ajunge, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, până la minus 15 grade Celsius.

Unde mergi cu familia de 1 decembrie

1 decembrie 2018 – Ziua Națională la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Naţional Cotroceni conduce publicul printr-o incursiune în istoria locului în care Regele Ferdinand a semnat „Proclamaţia către ţară”.

Prin această proclamație se afirma idealul naţional – unirea Transilvaniei şi Bucovinei cu România.

Muzeul poate fi vizitat în intervalul orar 09:30 – 15:30, iar programările pentru acces se pot face telefonic – la numărul 021-317.31.07 şi online pe pagina muzeulcotroceni.ro.

Copiii cu vârstă de până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită.

Restricții de circulație de 1 Decembrie – Ziua Națională

Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul fluidizării şi restricţionării traficului rutier.

Pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi în condiţii de siguranţă traficul rutier va fi restricționat după cum urmează:

Între orele 04:00 – 16:00, va fi închisă circulaţia pe axul central şi banda I pe Șos. Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf și benzile I și II pe Șos. București-Ploiești, sensul de mers Piața Presei Libere către Fântâna Miorița, precum și pe benzile III și IV pe Șos. București-Ploiești, sensul de mers Fântâna Miorița către Piața Presei Libere.

De asemenea, va fi restricționat traficul rutier și în Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piața Montreal.

Între orele 07:00 – 16:00, va fi închisă total circulaţia (gradual,în funcție de momentul sosirii tehnicii militare pentru paradă ) pe Șos. Kiseleff între Piața Presei Libere şi intrarea în Piaţa Victoriei, până la semaforul care face legătura cu Bd. Aviatorilor și Str. Paris, pe străzile adiacente, precum și pe Al. Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, Bd. Mareşal Averescu între bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, Bd. Constantin Prezan între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle, Str. Primo Nebiolo, Str. Arh. Ion Mincu, Str. Docenților și pe Str. Barbu Delavrancea.

De asemenea, traficul rutier va fi restricționat temporar și pe Bd. Poligrafiei, Bd. Mărăști și Str. Clucerului, pe durata deplasării tehnicii și personalului.

Între orele 07:00 – 16:00, se va restricționai pe banda I de pe Ion Mihalache, tronsonul cuprins între Bd. Nicolae Titulescu și intersecția cu Str. Turda.

În ziua de 30.11.2018 ora 10.00, până pe 1 Decembrie, ora 20.00, va fi restricționat traficul rutier pe str. A. Constantinescu, banda I, sensul de mers dinspre Arcul de Triumf către Mănăstirea Cașin și pe Șos. Kiseleff, banda I, pe sensul de mers dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf, și începând cu ora 14.00, benzile I și II, din Piața Arcului de Triumf sensul de mers dinspre Bd. C-tin. Prezan către Piața Presei Libere.

În ziua de 1 Decembrie 2018, între orele 06.00 – 16.00, se va închide traficul rutier pe banda I de circulație pe Bd. Aviatorilor, de la intersecția cu Bd. Beijing către Str. Arh. I. Mincu și la necesitate, banda I pe sensul de mers dinspre Str. Arh. I. Mincu către Bd. Beijing, precum și pe breteaua adiacentă Bd. Aviatorilor, (respectiv Parcului Herăstrău), între rondul Pescăruș și Piața Charles de Gaulle.

În ziua de 1 Decembrie 2018, pe Str. Arh. I. Mincu, sensul de deplasare către Bd. Ion Mihalache, din zona adiacentă Piațetei Regelui vor fi instalate garduri metalice, pe ambele sensuri de deplasare, precum și pe Șos. Kiseleff, tronsonul cuprins între Str. Arh. I. Mincu și Piața Victoriei, stânga-dreapta, cu sprijinul Administrației Străzilor – Direcția Parcaje și al Poliției Locale competente teritorial.

Ziua Tricolorului e prilej de mândrie națională

Oamenii legii recomandă şi câteva rute ocolitoare și sfaturi pentru şoferi

Rute ocolitoare recomandate de poliţişti

Șos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – Str. Alexandru Constantinescu – Piaţa Domenii – Bd. Ion Mihalache

Sos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – Bd. Mareşal Averescu – Str. Turda – Podul Grant

Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – DN1

Șos. Stefan cel Mare – Str. Barbu Văcărescu – Bd. Aerogării – D.N.1.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto

– să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului

– să circule cu maximă atenţie

– să folosească rutele ocolitoare

– să nu parcheze autovehiculele în apropierea zonelor restricţionate pentru circulaţie

– să opteze, în perioada menţionată, pentru transportul public de suprafaţă sau metrou.

– respectarea semnalelor agenţilor de poliţie rutieră aflaţi în trafic pentru devierea acestuia

– pietonii să circule cu atenţie şi să traverseze strada numai prin locurile special amenajate.

Sursa foto