”Ca orice femeie din Ucraina, acum mă tem pentru soţul meu”, a declarat Zelenska, potrivit Agerpres.

Soţia preşedintelui ucrainean a mai declarat că îşi sună soţul în fiecare dimineaţă, dar numai după ce se roagă pentru bunăstarea lui.

Olena Zelenska (44 de ani) a mai spus că ştie că soţul ei, cu care este căsătorită de 18 ani, este puternic şi capabil să apere ţara pe care o iubeşte.

Zelenska a calificat atacul Rusiei asupra Ucrainei drept un „genocid”, scriind despre loviturile asupra unor obiective civile, inclusiv o maternitate din oraşul Mariupol.

Ea le-a cerut femeilor din America ”să sprijine femeile şi copiii ucraineni care au scăpat din război şi care caută un adăpost în ţara voastră”.

Zelenska a făcut apel la cetăţenii ţărilor democratice ale lumii să le ceară liderilor lor să ia măsuri împotriva lui Putin şi să-i tragă la răspundere pe oficialii lor aleşi pentru că au „asistat în tăcere timp de decenii” la creşterea puterii şi tiraniei Rusiei.

„Trebuie să oprim acest lucru”, a spus ea. „Prin ‘noi’, mă refer la întreaga lume”.

Citește și: Motivul pentru care Olena Zelenska refuză să mai posteze fotografii cu copiii ei pe rețelele sociale

x„Mi-am pierdut brațul după ce rușii m-au împușcat și l-au ucis pe tata. Sper că nu au vrut să mă rănească”. Povestea Sashei face înconjurul lumii