Mamaia este o stațiune foarte căutată pentru vacanța de 1 mai. În sezon, de la începutul lunii iunie până la începutul lunii septembrie, plaja cu lungimea de 8 km este plină de turiști care vor să stea la plajă. Noaptea, stațiunea se transformă într-un loc foarte căutat de amatorii de distracții. Zeci de cluburi vibrante o fac să fie comparată cu Ibiza.

Plaja din MamaiaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Viață de noapte intensă în Mamaia

Pentru mulți din turiștii din Mamaia, ziua începe doar când soarele apune. Toate barurile și cluburile de noapte din întreaga stațiune se trezesc la viață și îmbie oaspeții cu DG faimoși, concerte live, petreceri tematice, divertisment la piscină și spectacole extravagante. Dacă vrei să experimentezi viața de noapte legendară a stațiunii, trebuie să vezi Fratelli, Bamboo sau luxosul Ego Club.

Activități distractive în Mamaia

Chiar și cei care vin pentru viața de noapte, se bucură de plaja întinsă cu nisip auriu și de baia în mare. În plus, poți vizita Aqua Magic Mamaia, care are câte ceva pentru toate vârstele: un loc pentru bebeluși, tobogane pentru copii mici, dar și pentru adolescenți și adulți, activități generatoare de adrenalină, dar și bar acvatic și piscină de relaxare.

O vizită la Mamaia nu e completă dacă nu mergi măcar o dată cu telegondola, pentru a admira priveliștea de sus și a face cele mai bune selfie-uri de la înălțime.

Un alt punct interesant de vizitat este Plaja terapeutică din Mamaia.

Ce să faci dacă plouă la Mamaia

Atunci când stai un sejur la Mamaia, trebuie să faci o vizită prin Constanța. Ai ce vedea. Cetatea Tomis a fost înființată în jurul anului 600 î.Hr. Străbate la pas orașul vechi, piața Ovidiu și Tomis Marina, portul cochet, Muzeul Național de Istorie și Arheologie. Cazinoul Constanța este un punct de atracție care merită vizitat în orice perioadă a anului.

Pentru cei mici, vizita la Delfinariu este o mare bucurie. Veți avea parte și de o prezentare a ce înseamnă viața marină și de momente pline de haz cu delfini și foci. Delfinii care apar în spectacol sunt folosiți și pentru terapia copiilor cu autism. Dacă mergi la Delfinariu în plin sezon, cumpără biletele online, pentru că altfel vei sta mult la coadă.

Citește și: 26 de restaurante româneşti propun meniuri provensale

Festivaluri muzicale în Mamaia și Constanța

Pe plaja Modern din Constanța are loc în fiecare an festivalul Neversea, o sărbătoare a muzicii și a dansului. Timp de 3 zile, poți vedea pe cele 7 scene de la malul mării peste 150 de artiști internaționali. Anul acesta, festivalul are loc între 4 și 7 iulie. Capetele de afiș sunt Afrojack, Steve Aoki și Lost Frequencies.

Dacă ești pasionată de muzica electronică, nu rata Sunwaves, unul dintre cele mai faimoase festivaluri de gen din România, care are loc pe plajele din Mamaia la începutul lunii mai (este și o ediție din august) și oferă unele dintre cele mai bune DJ-uri din lume. Anul acesta, festivalul Sunwaves are loc chiar în vacanța de Paști: 25 aprilie – 1 mai.

Cum ajungi la Mamaia

Stațiunea de pe malul Mării Negre este ușor accesibilă din Constanța, unde poți ajunge cu trenul, pe autostrada Soarelui sau cu avionul. Și faptul că se poate ajunge ușor la Mamaia o face să fie o stațiune atât de îndrăgită și căutată.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com