30 de centimetri are o stradă din Germania

Ultimele topuri care includ străzi înguste din Europa pun pe primul loc o stradă din Germania. Aceasta se află în orașul Reutlinger şi se numeşte Spreuerhofstrasse. Are o lăţime de numai 30,4 centimetri la unul din capete, că abia încape un om. Persoanele corpolente sunt sfătuite să nu încerce să o traverseze. Pereții caselor care o delimitează au fost tencuiți astfel încât să reproducă tencuiala veche de acum două secole, pentru a păstra atmosfera istorică.

Strada cea mai îngustă din Italia

Cea de a doua stradă îngustă din cele mai multe clasamente de acest fel se află în Italia. Nu are nume, drept pentru care localnicii îi spun pur și simplu cea mai îngustă stradă din Italia. Ea se află în orașul Ripatransone și are 35,5 cm.

Strada Parlamentului din Anglia

Anglia intră și ea în topul cu străzi înguste din Europa cu strada Parlamentului din Exeter. În trecut se numea Small Lane și era un loc rușinos, murdar, cu mirosuri pestilențiale pentru că aici își aruncau localnicii oalele de noapte. Vremurile au evoluat, strada a fost curățată și pavată, iar riveranii au încercat să convingă autoritățile să o lărgească, dar nu au reușit. Ea a rămas tot cu o lățime de 63,5 cm. Spre deosebire de strada din Germania care te duce cu gândul la vremurile medievale, străduța din Anglia este flancată de pereți moderni, îmbrăcați în cărămidă roșie.

Strada Sforii. Străzi înguste din Europa care atrag turiștii

Strada Sforii din Brașov, atât de îndrăgită de localnici, intră și ea în top, deși are o lărgime mai mare decât suratele ei de prin Europa și anume 109 cm. Ea a fost creată drept pasaj pentru pompieri în caz de incendii sau calamități. Strada Sforii datează din secolul al XV-lea.

Strada cu semafor din Praga

Dar cea mai interesantă dintre aceste străzi înguste din Europa se găsește în Praga și are semafor. Este atât de îngustă că autoritățile au montat un semafor pentru pietoni. Dacă vrei să treci pe această stradă, apeși pe buton ca în capătul opus să apară semnul roșu de stop și să nu intre altcineva. Strada are aproximativ 50 cm lățime și, de când a fost instalat semaforul, reprezintă o adevărată atracție pentru turiștii amatori de locuri senzaționale. Dacă vizitezi Praga, o găsești în cartierul Mala Strana.