Rezolvă cât de repede poți orice problemă a danturii! Acesta este sfatul medicilor americani care în ultimii 15 ani au analizat evoluția sănătății a 65.000 de persoane din grupe de vârstă diverse. O îngrijire orală excelentă face ca bacteriile să nu-și mai găsească atât de ușor locul în cavitatea bucală. Astfel,protecția dinților și gingiilor să fie asigurată. ”Bacteriile sunt cele responsabile de probleme ale dentiției. Din păcate, o parte dintre acestea pot duce la formarea de tumori maligne, în special în rândul femeilor. După un deceniu și jumătate de studiu al acestui aspect, am dovedit legătura bacteriilor cu apariția cancerului de esofag, de sân, bucal, de pancreas și de intestine”, a declarat profesorul epidemiolog Jean Wende.

Dantura cu probleme duce la dezvoltarea mai multor tipuri de cancer

Dantura cu probleme duce la dezvoltarea mai multor tipuri de cancer

Citește și: 13 probleme de sănătate frecvente după vârsta de 50 de ani

Gingivita și parodontoza trebuie tratate de urgență

Mecanismele prin care afecțiunile dinților ajung să ducă la diverse tipuri de cancer nu sunt pe deplin clare. Medicii afirmă că un singur tip de cancer a fost relaționat direct, fără urmă de îndoială, până la ora actuală. Este vorba de tumorile maligne de esofag. ”Bacteriile din gură migrează în organism, și, s-a constatat, că în perioadele în care femeile au imunitatea mai scăzută. Cel mai adesea microorganismele se fixează pe esofag, creând condiții pentru apariția tumorilor. Mai mult, s-a evidențiat faptul că femeile care suferă de gingivite și de paradontoză sunt acelea care au riscul cel mai înalt de cancer la esofag. Așadar, trebuie ca tratamentul de urgență la medicul stomatolog să fie o prioritate.

Testele medicale simple vor detecta bacteriile din gură

Există bacterii bune, precum cele din intestine, care ne ajută să ne menținem sănătatea și există bactriile rele. Două dintre acestea, Aggregatibacter actinomicetemcomitans și Porphiromonas gingivalis sunt, conform medicilor, sursa tumorilor maligne în pancreas și esofag. În prezent, epidemiologii de peste Ocean lucrează la crearea unor teste simple, bucale, care să fie efectuate de pacienți, pentru a depista prezența bacteriilor periculoase din gură.

Citește și: