Ştim cu toţii că, într-o singură zi, putem avea nenumărate provocări. Indiferent de problemele care ne ocupă gândurile, noaptea este întotdeauna un sfetnic bun. Însă, pentru a te putea odihni, uneori ai nevoie de mai mult decât de o baie fierbinte sau un pahar de vin. Modul în care alegi să decorezi dormitorul are un impact semnificativ asupra stării tale de spirit. De aceea, pentru a te putea odihni, ai nevoie de un spaţiu relaxant. Iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să-i oferi dormitorului tău un vibe liniştitor:

  1. Parfumul camerei

Cea mai simplă schimbare pe care o poţi face este amplasarea unor lumânări parfumate şi a unor vase cu uleiuri esentiale. Simţul olfactiv este primul din cele 5 simţuri ale omului şi are o legătură profundă cu starea noastră de spirit. Sunt momente în care doar îţi aminteşti de un miros anume şi simţi bucurie în suflet. Folosirea uleiurilor esenţiale şi a lumânărilor parfumate cu aromele preferate, te poate ajuta să te relaxezi într-un timp scurt. 

  1. Culorile predominante

Fiecare dintre noi are o culoare preferată. Aceasta se poate regăsi şi în amenajarea dormitorului tău. Pentru a crea un spaţiu intim, cu un vibe cât mai liniștit, ideal este să foloseşti culori calde, cât mai neutre. Limitează culorile folosite la două, maxim trei, pentru a nu încărca vizual camera. Poţi folosi culoarea preferată în accesoriile alese, pentru a-ţi personaliza încăperea. 

Iată câteva culori relaxante din care poţi alege: tonuri de lavanda şi violet pastel, albastru cu subtonuri de gri, verde salvie, bej şi crem, alb sau culoarea untului, roz pastel. Poţi combina oricare două culori din cele menţionate pentru a obţine o atmosferă liniştitoare. 

  1. Includerea naturii 

A include natura în intimitatea dormitorului tău nu înseamnă doar să foloseşti un tapet cu model, ci chiar plante sau flori adevărate Poţi începe cu amplasarea câtorva plante verzi de interior, alese în funcţie de cantitatea de lumină disponibilă. Dacă geamul tău este mai mult umbrit, întreabă la florărie de plante ce nu necesită multă lumină naturală. Pe lângă oxigenul oferit și creșterea calității aerului, plantele de interior aduc un strop de natură în casa ta, lucru ce te va ajuta la crearea unei stări de linişte. 

  1. Iluminatul potrivit

Dacă în restul casei poţi folosi becuri cu lumină albă, pentru dormitor este indicat să alegi o lumină mai caldă, atât pentru lustră sau plafonieră, cât şi pentru veioză. Lumina puternică şi rece îi semnalează creierului că trebuie să fie alert, lucru pe care nu ţi-l doreşti atunci când încerci să te relaxezi și să te pregătești de culcare.

De asemenea, poţi opta pentru o bandă led cu telecomandă care se montează cu uşurinţă la îmbinarea pereţilor cu tavanul, pentru a crea o lumină ambientală. Acestea au câteva sute de culori ce pot fi schimbate cu uşurinţă, conform stării tale de spirit, cu ajutorul telecomenzii sau chiar a comenzii vocale, prin dispozitive digitale. Nu uita nici de instalaţiile luminoase cu lumină caldă ce se pot fixa pe plantele din ghiveci sau în diferite boluri. Acestea creează o atmosferă caldă, ideală pentru seară. 

Dacă există o cameră în casa ta care are nevoie de o atmosferă relaxată, aceasta este dormitorul. Atmosfera camerei tale este cea care îi transmite creierului că este momentul pentru a se destinde. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să-ţi transformi dormitorul într-un sanctuar, unde te poţi simți bine departe de agitaţia oraşului.

Sursa foto: Shutterstock 

(P) ARTICOL PUBLICITAR REALIZAT IN COLABORARE CU SOLARIS PLANT