Ceaiul de păpădie poate avea numeroase beneficii pentru sănătate. Află care sunt beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de păpădie și cum îl poți folosi cât mai eficient ceaiul de păpădie.

Păpădia ajută la detoxifierea organismului și la păstrarea sănătății ficatului. Stimulează pierderea în greutate. Previne anumite boli cronice și apariția diabetului zaharat. Îmbunătățește digestia. Alte beneficii includ reducerea inflamației, tratarea infecțiilor tractului urinar și ameliorarea acneei.

Ceaiul de păpădie îmbunătățește sănătatea oaselor

Pe măsură ce îmbătrânești, oasele încep să-și piardă densitatea, ceea ce slăbește și articulațiile. Osteoporoza te împiedică să desfășori activități fizice normale și-ți adectează calitatea vieții. Ceaiul de păpădie conține numeroase minerale (fier, zinc, magneziu și calciu). Nutriționiștii au dezvăluit că atunci când sunt consumate în mod regulat, aceste minerale ajută la prevenirea apariției osteoporozei.

Citește și: Ceaiul alb este un antioxidant bun și luptă împotriva îmbătrânirii

Ceaiului de păpădie susține buna funcționare a ficatului

Ficatul trebuie ajutat să elimine toxinele, astfel încât organismul tău să fie cât mai puțin susceptibil de a cădea pradă bolilor cronice. Păpădia este un diuretic natural, care ar putea deveni o opțiune sigură în acest sens. Consumarea ceaiului de papadie stimulează îndepărtarea toxinelor, a substanțelor chimice, a excesului de săruri și a grăsimilor din organism.


Ceaiul de păpădie ajută la scăderea în greutate


Studiile au arătat că ceaiul de papadie poate să ajute la slăbit. Are substanțe care suprimă enzimele care produc depunerea grăsimilor. Acest proces împiedică menținrea grăsimilor în organism și accelerează metabolismul. Consumul regulat de ceai de păpădie tratează și balonuarea și duce la eliminarea excesului de apă din organism.


Ceaiul de păpădie previne bolile cronice

Datorită conținutului ridicat în antioxidanți, păpădia poate atenua efectul negativ al radicalilor liberi asupra organismului. Radicalii liberi sunt principalul factor care contribuie la crearea stresului oxidativ care, la rândul său, generează numeroase afecțiuni cronice. În plus, poate preveni riscurile asociate cu diabetul zaharat sau chiar apariția lui. Este, de asemenea, benefic pentru a controla diabetul gestational la femeile însărcinate.

Ceaiul de păpădie îmbunătățește circulația sangvină


Deficitul de fier poate duce la anemie care dă o stare de slăbiciune, oboseală și, în cazuri grave, creează probleme cognitive. Mai mult decât atât, fierul este necesar pentru a produce celule roșii din sânge. Ceaiul de păpădie poate contribui la aceasta, îmbunătățind circulația sângelui în întregul corp.

 Citește și: Alege ceaiul cel mai bun în funcție de grupa sanguină

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de păpădie: Detoxifiază organismul

Dr. farmacist Ovidiu BojorCercetările farmacologice au demonstrat că preparatele de bază de păpădie pot mări secreția de bilă de patru ori și ajută la evacuarea ei. Prin aceasta, păpădia are o acțiune generală de purificare a organismului. Are acțiune pozitivă și în caz de dispepsii biliare, colecistită, insuficiență hepatică, inflamația căilor biliare. În plus, îmbunătățește digestia. Preparatele pe bază de păpădie acționează și ca diuretic, în litiaza urinară. Mai poate da rezultate bune în retenţia de lichide şi în celulită. Se prepară o infuzie din planta întreagă, frunze şi rădacini. Se folosesc două linguriţe la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi. Se prepară şi sub formă de decoct concentrat prin fierbere timp de 10 minute a 2 linguriţe de plantă la o cana cu apă. Se ia câte o lingură la 4 ore. Păpădia este contraindicată celor care suferă de microcalculi ai colecistului sau de ulcer peptic, deoarcce stimuleaza secreţiile gastrice. Respectând dozele indicate, nu prezintă alte contraindicaţii,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com