Rugăciunea de Sfântul Dumitru este una puternică. Și ajută toți credincioșii care se roagă la sfintele moaște. Este una dintre rugăciunile care le dau putere pelerinilor. Dar îi ajută pe toți cei care cred cu adevărat în puterea Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Rugăciunea alină suferința sufletească și trupească și ajută spiritul să se apropie de Dumnezeu.

Rugăciune de Sfântul Dumitru

„O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir, Sfinte Mare Mucenic Dimitrie, aceasta rugăciune pe care ți-o aduc acum ție, te rog să o primești și să mă păzești de bolile sufletești și trupești, de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, iar cu rugăciunile tale bineprimite de Dumnezeu, ajută-mă ca, împreună cu tine, în veacul ce va să fie, să-I cântăm Lui: Aliluia!

Sfinte Dimitrie, roagă-te pentru noi!

Te rog fierbinte pe Tine, Tată Ceresc, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pe Tine, Sfinte Duh, în fața Ta, Preasfântă Treime și a Maicii Preacurate, să mă ierți pentru tot ce am gresit cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata. Îi iert și îi binecuvântez pe toți cei ce mi-au greșit cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata. Facă-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toți! Amin!”

Sursa foto: arhiva Libertatea pentru femei