Visele sunt încă o mare necunoscută pentru psihologi, iar interpretarea lor este infinită. Dar pentru fiecare vis straniu și pentru fiecare simbol există anumite explicații. Durerea din vis nu este deloc un fenomen frecvent, dar ea apare și la un moment dat în viață ne putem confrunta și noi cu ea.

Cu ce emoții este asociată durerea

Se întâmplă uneori să visăm că ne lovim sau, mai rău, că suntem loviți, atacați sau bruscați. În coșmaruri, pot apărea destul de des astfel de situații, dar nu simțim efectiv nicio durere.

Cu toate acestea, există unele vise în care avem senzații mai intense și atunci durerea din vis se transmite și în realitate. Te poți trezi cu o durere de picior puternică sau cu dureri de spate, cu dureri de cap sau de dinți.

Este un fenomen rar, spun cercetătorii care studiază universul oniric, dar nu imposibil. Oricare dintre noi poate resimți durerea și în realitate, dacă visează că îl doare ceva, iar acest lucru este adesea legat de sentimente puternice de ură și furie.

Ce semnificație are durerea din vis

Conform explicațiilor date de onirologi, durerea poate fi asociată cu furia. Dacă ești deosebit de nervoasă și furioasă în vis, dacă simți nevoia să te răzbuni pe cineva care ți-a făcut rău, atunci sentimentele acestea puternice se pot concentra sub forma unui ghem dureros pe care îl resimți în somn sau când te trezești. Cel mai adesea este vorba de o durere de cap, datorită tensiunii crescute pe care o generează coșmarurile și emoțiile negative puternice.

Dar durerea din vis te poate avertiza și asupra unei afecțiuni reale, asupra unei crize acute, care apare în timpul somnului. Criza biliară, crizele renale, infarctul, durerile de dinți se pot declanșa când dormim și durerea se simte imediat, atât în vis, cât și în realitate.

foto: 123rf.com