Medicina modernă a început să ia în calcul și legătura dintre spirit, trup și emoții. Tot mai mulți specialiști sunt de acord că stresul cotidian și grijile ne afectează sănătatea, chiar dacă unele au consecințe în timp și le resimțim abia peste 5 sau 10 ani.

Boala este un avertisment. Este un dezechilibru care ne avertizează că întregul corp a avut de suferit, că pot apărea și alte consecințe nedorite și dureri pe care nici nu le bănuim. Dar este foarte important să găsești cauza și să încerci să îți restabilești energia și echilibrul interior în același timp în care urmezi și tratamentul indicat de medicul specialist.

Durerile de cap, semne pentru alte boli

Principala cauză este stresul, tensiunea și eșecurile sentimentale. Din punctul de vedere al medicinii holistice, durerile de cap apar frecvent în condițiile în care se acumulează nemulțumiri și griji sau în momentul în care suferi de o boală care nu dă dureri, dar din cauza căreia vei suferi mai târziu.

Soluția: Încearcă să găsești în fiecare zi o scurtă pauză în care să te odihnești activ, adică să te implici într-o activitate plăcută, care să te relaxeze și care să te ajute să gândești pozitiv și să fii mai energică. Nu este suficient doar să dormi la prânz sau să te uiți la o comedie la televizor. După ce se termină filmul, gândurile negre se întorc și vei suferi din nou de dureri de cap.

Durerile de ceafă și resentimentele

Dacă lucrezi la birou, poziția incomodă de pe scaun și sedentarismul pot fi o cauză a acestor dureri. Dar ele mai pot apărea și în urma unei perioade mai lungi în care ai avut resentimente față de cineva. Atunci când te simți neglijată sau trădată, când nu poți ierta pe cineva sau chiar pe tine însăți.

Soluția: încearcă să te relaxezi folosind o muzică ambientală cu un ritm deschis și vesel, așa cum este chitara spaniolă. Gândește-te la toate lucrurile frumoase și bune pe care le vezi la oamenii din jurul tău, în mod special la cei pe care nu îi poți ierta. O imagine în culori deschise te va ajuta să te apropii din nou de ei, dacă tu simți totuși că merită iertarea și afecțiunea ta.

Durerile de umeri și lipsa de afecțiune

Când aceste dureri apar din senin, fără să fi cărat greutăți mari sau fără să faci sport, ar trebui să te pună pe gânduri. Este posibil să te simți neglijată și să simți că persoanele apropiate nu te sprijină suficient. Poate că nu te simți suficient de dorită și iubită.

Soluția: nu te mai gândi la ce trebuie să îți ofere ceilalți. Poate că ești iubită și susținută, dar nu îți arată acest lucru tot timpul. Deschide-ți inima și vorbește-le tu despre dragoste și suport moral.

Durerile de mâini și singurătatea

Pot avea tot felul de cauze fiziologice, dar pot fi legate și de nevoia ta de a te apropia mai mult de oameni. Poate că ești într-o perioadă în care simți că nu comunici suficient cu persoanele apropiate.

Soluția: fă-ți prieteni noi, fii mai apropiată de cei vechi și încearcă să te implici mai mult în viața lor, cu simpatie și căldură. Oamenii care te prețuiesc vor fi fericiți să te aibă mereu aproape.

Durerile de coate legate de emoțiile dezechilibrate

Coatele reprezintă puncte de sprijin foarte importante pentru organism, în mod special când apare riscul să te dezechilibrezi, nu doar fizic, ci și sufletește. Tot ele reprezintă punctele de rezistență în situații dificile.

Când te dor coatele și știi că nu există cauze fiziologice, este posibil ca aceste dureri să pornească din nevoia ta de a te opune unor schimbări. Vin situații noi, ești pusă în fața unor decizii mai grele, dar îți este teamă să riști și atunci preferi să rămâi pe poziția pe care te-ai obișnuit.

Soluția: poate că, uneori, este bine să faci o schimbare, să faci un compromis, să lași ceva de la tine pentru a primi mai mult de la viață. Nu îți asuma prea multe responsabilități de la prima încercare, dar adoptă schimbarea pas cu pas, calculează următoarea mișcare și poate îți va fi mai bine.

Durerile de șolduri și deciziile majore în viață

Șoldurile frumoase, rotunde, senzuale și totodată puternice sunt una dintre armele feminine redutabile. Chiar dacă nu suntem conștiente de acest lucru, șoldurile reprezintă și baza puterii noastre interioare. Ele susțin mișcarea și toate activitățile de peste zi.

Cine are dureri de șolduri, știe cât de important este să te bazezi pe această parte a corpului. Dar, dacă ai aceste dureri și nu au o cauză evidentă, ele pot fi legate de teama ta de a face un pas mare înainte. Poate că ești pusă în fața unei decizii majore și foarte dificile. Orice ai alege, știi că vei pierde ceva și îți este teamă să faci pasul.

Soluția: alege răul cel mai mic, spune o vorbă din popor. Iar, dacă nu este posibil, asumă-ți riscul și pregătește un plan de rezervă, astfel încât să fii acoperită dacă lucrurile se complică.

Durerile de genunchi și eșecurile în dragoste

În medicina orientală, genunchii reprezintă mobilitatea, dinamismul, forța motrice a organismului, dar și supunerea, acceptarea sau abandonarea. Picioarele sunt asociate cu sentimentele negative, cu eșecurile și nemulțumirile, iar genunchii, în mod special, cu neîmplinirile în dragoste.

Când apar probleme în cuplu și cedezi tot timpul în favoarea celuilalt, este posibil să te confrunți și cu dureri înfundate de genunchi.

Soluția: încearcă să te pui la egalitate cu partenerul tău de cuplu și să nu îl mai lași pe el să domine legătura dintre voi. Faceți totul împreună, discutați și analizați toate amănuntele și luați deciziile numai de comun acord. Te vei simți mult mai bine, mult mai apreciată și iubită!

foto: 123rf.com