Uleiul de măsline util în casă

  • Lustruiește mobila lăcuită

Dacă ai o masă sau un dulap mai vechi dintr-un lemn de esență nobilă, îi poți reda luciul dacă îl lustruiești cu puțin ulei de măsline. Folosește o lavetă moale și câteva picături de ulei, astfel încât suprafața mobilei să nu rămână grasă.

  • Redă strălucirea inoxului

Dacă tacâmurile de inox s-au mătuit în timp, lustruiește-le cu o lavetă înmuiată în puțin ulei de măsline, apoi degresează-le spălându-le cu apă caldă și detergent de vase obișnuit. Tacâmurile tale își vor recăpăta luciul inițial.

  • Repară fermoarele

Dacă s-a blocat fermoarul de la pantaloni sau de la poșeta ta preferată, nu te grăbi să îl înlocuiești. Picură una, două picături de ulei de măsline pe fermoar și pe zimți și trage ușor până când se deblochează.

  • De ajutor pentru pisici

Dacă pisica ta elimină prea des smocuri de blană, pune câte o jumătate de linguriță de ulei de măsline în hrana ei umedă și, cu timpul, situația se va îmbunătăți.

  • Înmoaie obiectele din piele

Dacă ai un portofel prea rigid din piele sau dacă ai probleme cu pantofii noi, uleiul de măsline va înmuia materialul și le vei folosi mai ușor. Tamponează cu ulei de măsline zona rigidă a pantofilor, care îți provoacă bătături și poartă-i câteva zile prin casă, până scapi de problemă.

Ajutor pentru frumusețe

  • Tratează durerile ușoare de gât

O linguriță de ulei de măsline îți este de ajutor când începe să te doară ușor în gât. Uleiul calmează zona iritată și vei scăpa de durere, dacă nu este o inflamație serioasă.

  • Calmează iritația pielii

După ce te razi la subraț, spală bine zona cu apă caldă, șterge-te cu un prosop delicat și tamponează pielea cu ulei de măsline. Uleiul are menirea să calmeze pielea ușor iritată după ras.

  • Îngrijește unghiile

Dacă ai unghii fragile sau casante, folosește câteva săptămâni ulei de măsline și masează bine pielea din jurul lor. Uleiul va ajuta unghiile să crească mai viguroase și va înmuia cuticulele, astfel încât îți vei putea face singură o manichiură ca la salon.

  • Hidratează pielea

ulei de măsline

După duș, dacă simți că pielea ta rămâne aspră și uscată din cauza săpunului, folosește câteva picături de ulei de măsline în loc de cremă de corp. Uleiul natural este mult mai sănătos pentru piele și o va face catifelată și hidratată. Este indicat inclusiv pentru coate și călcâie, unde pielea este de obicei mai uscată.

  • Regenerează părul

Înlocuiește masca ta obișnuită de păr cu ulei de măsline. După ce te speli pe cap, aplică pe părul ud câteva picături de ulei de măsline și masează ușor. Prinde părul într-un turban și lasă uleiul să acționeze la nivelul pielii.

  • Previne sforăitul

Înghite o cantitate foarte mică de ulei de măsline înainte să te culci, dacă ai probleme cu sforăitul, și vei scăpa de el.

  • Înlocuiește demachiantul

Dacă vrei să folosești cât mai puține substanțe chimice în ritualul tău de îngrijire, înlocuiește demachiantul cu ulei de măsline, apoi spală pielea cu apă caldă, să se deschidă porii.

sursa foto: USDAgov / Foter / CC BY” target=”_blank”>Foter.com