Saramura cu oțet de la castraveciorii acrii este un deliciu pentru mulți dintre noi. Strecoară saramura după ce consumi castraveții, să îndepărtezi boabele de muștar și de piper și frunzele de plante aromatice. Păstrează saramura într-o sticlă la frigider și iată cum o poți refolosi.

Este un bun înlocuitor pentru oțet

Plină de arome de la piperul și condimentele pe care le-ai folosit și suficient de sărată ca să dea gust la orice alt preparat, saramura cu oțet poate fi folosită la salatele de crudități. Merge de minune cu morcovi și țelină sau cu salata de varză roșie.

Pregătește morcov murat sau ceapă picantă

Taie morcovii rondele subțiri sau dă-i pe răzătoare și îi poți pune în saramura cu oțet. Vei obține într-o săptămână morcov murat și picant, excelent pentru garnituri la friptură. Poți face și rondele de ceapă murată, delicioase pentru sandviciuri cu felii subțire de friptură.

Saramura cu oțet marinează carnea

Taie felii subțiri de carne pentru friptură și pune-le într-un bol sau într-o pungă cu saramura de la castraveciorii. Oțetul și sarea marinează carnea, o fac mai fragedă și va avea un gust delicios după ce o gătești. Dacă saramura este prea acră sau sărată adaugă un pic de lapte sau de iaurt și carnea va avea un gust numai bun.

O băutură sănătoasă

Dacă nu suferi de afecțiuni pentru care sarea este interzisă, saramura cu oțet poate fi o băutură sănătoasă, plină de vitamina C, sodiu și electroliți. Când ai crampe musculare sau crampe abdominale, poți bea puțină saramură și apoi un pahar mare de apă plată. Pentru unele persoane acționează ca un laxativ, iar altele susțin că le potolește arsurile din piept.

Adaugă saramura cu oțet la ciorbe

Ușor picantă și acrișoară, saramura dă gust mai bun la ciorbele cu legume și carne de porc sau de vită. Pune câteva linguri în farfurie, după ce ai încălzit bine ciorba și te vei bucura de un prânz mult mai delicios.