CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Margaretele, petuniile, regina nopții, gura leului sunt flori rezistente la soare și pot avea culori diverse. Margaretele nu sunt doar albe, sunt și soiuri roz, mov sau galbene.

Nici regina nopții nu este doar albă, mai pot fi și grena, mov, roz sau crem.

De asemenea, petuniile cunoscute pentru culorile lor rozalii pot fi și ele crem, grena sau chiar verzui.

Cultivatorii de elită au obținut tot felul de nuanțe, iar florile care se înmulțesc singure trec de la o culoare la alta fără intervenția ta. Dar iată câteva soiuri de flori care pot avea culori variate și care rezistă bine în grădină pe timp de vară.

Garofițele turcești

Se numără printre florile cele mai rezistente, care se înmulțesc singure și care capătă diverse culori spontan, indiferent că sunt cultivate la soare sau la umbră. Din câteva tufe de anul acesta, anul viitor vei avea curtea plină și vor avea tot felul de culori de la alb, roz, roșu, mov sau grena.

Multe dintre ele au câteva două culori și modele interesante cu linii fine. Sunt plante bienale, astfel că lăstarii care încolțesc în primul an vor face flori în cel de al doilea an.

Garofițele turcești sau Dianthus barbatus pe numele lor științific au nevoie de mult soare, dar de apă moderat și vor înflori din luna mai până în luna august.

Gura leului

Aceste flori rezistente la soare sunt flori perene, ajungând uneori la vârsta de 5 sau 6 ani. Tufele îmbătrânesc totuși și dispar din grădină, dar lasă în urma lor multe răsaduri mici de la un an la altul.

Ceea ce este fascinant la gura leului este că această plantă are capacitatea de a crea nuanțe noi fără intervenția omului. Poți descoperi în curte tufe portocalii, galbene, roz, albe, mov, roșii, purpurii fără să fi avut înainte prea multe culori.

De la un an la altul, gura leului produce alte nuanțe singură. Iar dacă tai crengile uscate, vor răsări imediat alți lăstari și vei avea flori până la începutul toamnei.

Margaretele albe vs. margaretele africane

flori de care sa te feresti daca suferi de alergii
soiuri diverse de margarete

În flora spontană de munte, margaretele au doar culoarea albă. Dar există multe alte soiuri de margarete colorate, pe care le importăm la ghivece și care pot rezista într-o grădină însorită mai mulți ani la rând.

Ele au căpătat numele de margarete africane, fiind înrudite cu margaretele de pe la noi, dar numele științific este dimorphoteca spp. Acestea au culori deosebit de variate, ca și crizantemele. Pot fi albe, galbene, portocalii, roșii, grena, mov, roz, liliachii, verzui și multe alte nuanțe intermediare.

Sunt flori iubitoare de soare, apă au nevoie doar de două ori pe săptămână, dar preferă un sol bogat și bine afânat.

Alte specii de flori rezistente la soare care pot avea culori variate

flori de cosmos

Mușcatele sunt bine cunoscute pentru varietatea de culori și modele pe care o au azi. De asemenea, florile de piatră, petuniile, garofițele chinezești, căldărușele, cavalerii sau zinnia, lupinul, cosmosul, crinii și trandafirii nu doar că pot face singure mutații variate de culori, dar sunt și foarte rezistente la soare și la verile secetoase de pe la noi.